Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

3 lengyel fogás, ami megízesíti a húsvétot

Megérkezett a gyönyörű tavaszi idő, és vele együtt a húsvét - ami egy nagyszerű ok az ünneplésre. Inspirálódj három húsvéti receptből, amiket egy lengyel influencer, Dominika varázsolt elő az instagram profiljáról.

Idén próbáld ki a hagyományos lengyel ételeket, és tedd boldoggá velük az egész családot. Töltött tojás, savanyú leves házi kenyérben, desszertnek pedig citrusos babka. Munkára fel! ♥

Töltött tojás

Hozzávalók:
• 6 tojás
• egy csokor metélőhagyma
• 4-5 szál petrezselyem
• 5 kis uborka
• 20 g majonéz
• fél teáskanál paprika
• paprika
• só

Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, a közepüket kivájjuk. Aprítsuk fel a petrezselymet és a metélőhagymát, adjuk hozzá a majonézt, a tojássárgáját és a fűszereket. Mindent összetörünk. Tegyük a tölteléket a tojásfehérje belsejébe, és díszítsük őrölt pirospaprikával.

Citrusos babka

Összetevők:
• 260 g búzaliszt
• 100 g vaj
• 20 g narancshéj
• 150 g cukor
• 320 g sárgarépa
• 4 tojás
• 40 g narancslé
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• 1 teáskanál fahéj
• 1/4 teáskanál kardamom
• 1 és 1/2 teáskanál sütőpor

Máz:
• 100 g krémsajt
• 30 g vaj
• 40 g porcukor

Elkészítés:

Babka:
A narancs héját lereszeljük. Adjuk hozzá az olvasztott vajhoz. Keverjük össze a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, öntsük hozzá az olvasztott vajat és a narancshéjat, adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kardamomot és a sütőport. Jól összekeverjük. 80 fokon 60 percig sütjük.

Máz:
Keverjük össze az összes hozzávalót, és keverés közben melegítsük fel. Öntsük a tortára.

Savanyú leves házi kenyérben

Hozzávalók:
• 1 hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 25 g vaj
• 120 g fehér kolbász
• 100 g füstölt szalonna
• 800 g víz
• 300 g burgonya
• 1 teáskanál házi húsleves paszta
• 2 babérlevél
• 2 szem szegfűbors
• 350 g kovászos tészta
• 50 g 18%-os tejszín
• 1/2 teáskanál só
• egy csipetnyi bors
• egy csipetnyi Provence-i fűszer
• 2 teáskanál majoranna
• 2 szárított gomba

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a szalonnát és a fehér kolbászt. Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a burgonyát és az összes fűszert. Forraljuk 15 percig, majd adjuk hozzá a kovászos tésztát. Főzzük a szárított gombát 10 percig. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük még néhány percig.

Még több húsvéti receptre vágysz?