Megérkezett a gyönyörű tavaszi idő, és vele együtt a húsvét - ami egy nagyszerű ok az ünneplésre. Inspirálódj három húsvéti receptből, amiket egy lengyel influencer, Dominika varázsolt elő az instagram profiljáról.
Idén próbáld ki a hagyományos lengyel ételeket, és tedd boldoggá velük az egész családot. Töltött tojás, savanyú leves házi kenyérben, desszertnek pedig citrusos babka. Munkára fel! ♥
Hozzávalók:
• 6 tojás
• egy csokor metélőhagyma
• 4-5 szál petrezselyem
• 5 kis uborka
• 20 g majonéz
• fél teáskanál paprika
• paprika
• só
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, a közepüket kivájjuk. Aprítsuk fel a petrezselymet és a metélőhagymát, adjuk hozzá a majonézt, a tojássárgáját és a fűszereket. Mindent összetörünk. Tegyük a tölteléket a tojásfehérje belsejébe, és díszítsük őrölt pirospaprikával.
Összetevők:
• 260 g búzaliszt
• 100 g vaj
• 20 g narancshéj
• 150 g cukor
• 320 g sárgarépa
• 4 tojás
• 40 g narancslé
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• 1 teáskanál fahéj
• 1/4 teáskanál kardamom
• 1 és 1/2 teáskanál sütőpor
Máz:
• 100 g krémsajt
• 30 g vaj
• 40 g porcukor
Babka:
A narancs héját lereszeljük. Adjuk hozzá az olvasztott vajhoz. Keverjük össze a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, öntsük hozzá az olvasztott vajat és a narancshéjat, adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kardamomot és a sütőport. Jól összekeverjük. 80 fokon 60 percig sütjük.
Máz:
Keverjük össze az összes hozzávalót, és keverés közben melegítsük fel. Öntsük a tortára.