Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Már csak éjfélig →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

6 tipp az otthoni iroda berendezéséhez és rendszerezéséhez

Karolína Fardová
Karolína Fardová
Bonami Blogger

Te is élvezed a home office előnyeit, de úgy érzed, az irodádra ráférne egy ráncfelvarrás? Akár egy egész szoba áll rendelkezésedre, ahol dolgozhatsz, akár egy másik helyiség részét képező munkaterülettel kell beérned, bízz abban, hogy bárhol létrehozható egy kényelmes, funkcionális és rendezett munkaterület.

Csupán a megfelelő, praktikus szervezőkre lesz szükséged állványok, füzetek és egyéb kiegészítők formájában.

Megfelelő munkaterület

Mindenekelőtt alaposan át kell gondolnod, mekkora helyre van szükséged a munkához. Több monitorra, vagy esetleg rajzolni fogsz? Akkor egy stabilabb és nagyobb íróasztalra van szükséged. Amennyiben van extra tárolófiókja, annál jobb.

Ha azonban nincs sok hely a lakásodban, és tudod, hogy csak egy laptopra és egy egérre van szükséged, akkor egy kisebb összecsukható íróasztal ideális.

Tipp: Remek megoldás egy dizájnos fali szekrény, ami az íróasztal mellett rengeteg tárolóhelyet rejt a szükséges dokumentumok számára.

Kényelmes irodai szék

A kényelmes szék kiválasztása alapvető fontosságú, ha nem akarod, hogy néhány hét után hátfájás legyen a vége. Szerencsére számos olyan dizájnelem közül választhatsz, amik illenek a nappalidhoz (ha ott van a munkaterületed).

Megfelelő fény a munkához

A központi mennyezeti lámpa mellett összpontosíts az íróasztal lámpa kiválasztására. Ez semmiképpen sem kápráztathat el téged, ezért válassz egy olyan modellt, ami láthatatlan árnyékolóval és zsanérral rendelkezik, ami segít a fény irányának beállításában.

Végül válaszd ki a megfelelő izzóhőmérsékletet - a semleges fehér (4000 Kelvin körüli) a legjobb a munkához, mivel természetesnek tűnik.

7 tipp a tárolásra

Néhány embernek elég egy online tárhely a munkához, de jó eséllyel neked is rengeteg dokumentumod, iratod és fájlod van, amelyeket az irodádban kell tárolnod, hogy mindig kéznél legyen.

1.

Amennyiben több tárolóhelyre van szükséged, a nagyobb szekrények, tárolórendszerek, vitrinek vagy ajtós könyvespolcok segítenek rendet tartani a szobában.

2.

A nyitott polcok és állványok akkor is jól mutatnak, ha megfelelő dobozokat, ládákat vagy dokumentumrendezőket használsz a dolgok tárolására.

3.

Ha kevés a hely a munkaterületen, próbáld meg függőlegesen kihasználni a helyet - szerelj fel tároló polcokat az íróasztal fölé, egészen a mennyezetig. Tárold a legmagasabb helyeken azokat a dolgokat, amikre ritkán van szükséged. Amit minden nap kézbe veszel, annak az íróasztal szintjén vagy az íróasztal alatti fiókban kell lennie.

4.

Ne felejtsd el rendbe tenni a fiókok belsejét! A praktikus, átlátszó fiókszervezők segítségével végtelenül és könnyedén tárolhatod őket.

5.

A fiókoknak nem csak klasszikus fekete színben kell megjelenniük. Dobd fel polcaid a svéd Bigso Box fantáziadús darabjaival.

6.

A fali szervezők és táblák szintén nagyszerű funkciót jelentenek, ahol a legfontosabb jegyzeteket vagy kedvenc fotóid helyezheted el motivációként.

7.

Az íróasztal rendben tartása a legfontosabb dolog. Szerencsére az intelligens íróasztal-szervezők segíthetnek abban, hogy ez ne legyen nehéz feladat.

A munkafolyamatok ellenőrzése stílusos naplókkal

Te is azok közé az emberek közé tartozol, akiknek minden fontos dolgot papírra kell vetniük, különben elfelejtik? Átérezzük. Ezért szerelkezz fel stílusos határidőnaplókkal és jegyzetfüzetekkel, amik nemcsak jól néznek ki, de minden percet segítenek megtervezni.

A tökéletes dekoráció

Még a dolgozósarokban is jól kell érezned magad, és szem előtt kell tartanod azokat a dolgokat, amik boldoggá tesznek. Nem szabad, hogy túl sok legyen ezekből a dekorációkból, hogy ne vegyék el a figyelmed, de megfelelő arányban személyesebbé és kellemesebbé teszik az irodád.

A gyönyörű növények, érdekes fali- vagy asztali órák, matricák, poszterek vagy kedvenc bekeretezett fényképed ideális választás.

Még több inspiráció és stílusos kiegészítő a dolgozószobádhoz: