Mid Season Sale | Vásárolj akár 40%-kal olcsóbban →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

7 szakértői tipp az ehető növények neveléséhez

Flera - 2022. május 31.

Szeretsz az erkélyen vagy a kertben növényt termeszteni? Tanulj szakértőktől és tudd meg, melyik növények azok, amikkel garantáltan jól jársz!

Eper és fűszernövény minden mennyiségben

Ültess epret (Fragaria vesca 'Alexandria') a teraszon vagy az előkertben, ami jól használható aljnövényként, ehető terméseivel és szép virágaival egész nyáron szép látvány lesz. Előnye, hogy futók útján gyorsan terjed. Ezenkívül a fiatal leveleket gyógyászati célokra használják.

A Lamarck-féle légyölőfű, népszerű nevén indiai áfonya szinte minden kertben hasznos. Egész évben szép, emellett érdekes, mesés szoliterként is funkcionál a terasz mellett. A gyümölcs frissen érlelve nagyon finom, és számos dolog készíthető belőle. Amennyiben sietsz a betakarítással, nem lesz gond.

Tipp: A gyümölcsfák, cserjék és a vadszamóca mellett, amik minden kertbe jól passzolnak, egészítsd ki a napos ágyásokat fűszernövényekkel! A sokoldalúan felhasználható és télen is betakarítható oregánó, metélőhagyma és zsálya jól megférnek a szárazságot kedvelő virágágyásban.

Bokrok és szokatlan fűszernövények az erkélyre

Ültesd nagyobb cserépbe az őshonos kutyabengét (Cornus mas), ami többtörzsű bokorként gyönyörű látványt nyújt egy kiskertben vagy teraszon. A kertbe is alkalmas: vadcserjés szegélyben madáreleségként, de nyírt sövényként is termeszthető.

Egzotikus alternatíva: Ültesd el a gyönyörű Cornus cousa 'Milky Way' japán kutyabengét. Gyönyörű fehér virágai vannak - emellett a lombozat és a termés ehető.

A kert ehető részébe építsd be a kevésbé használt gyógynövényeket. Gyakran egészben is felhasználható, a gyökerektől a virágig. A mi kedvencünk ebben a kategóriában jelenleg a gyönyörűen virágzó Althaea officinalis.

Tipp a kertbe: Ne feledkezzünk meg a gyönyörű fákról sem! Tavasszal gyönyörűen virágoznak, ősszel sárgulnak a leveleik, és ami a legfontosabb, egész nyáron kellemes árnyékot adnak.

Tippek az erkélyen történő termesztéshez

• Szerezz be önöntöző virágcserepeket az erkélyre, hogy növényeid akkor is életben maradjanak, amikor nem vagy otthon.

• Szeretnél magaságyást készíteni? Tekintsd meg útmutatónkat!

• A Flera Studio további tanácsaiért vegyél részt a Living in Your Garden tanfolyamon, ahol lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan tervezd meg saját gyönyörű kerted.