Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

A Karup Design és én - lakberendezés Bitay Andi környezettudatos bloggernél

Bitay Andi szívügye a tudatos életmód, a fogyasztás csökkentése, a fenntarthatóság és a minimalizmus. Évek óta ezen témákat körbejárva vezeti blogját, a Maison-t. Andi tavaly egy önálló felületet is létrehozott Kacatmentes otthon néven, amit az azonos nevű Podcast csatornája előzött meg.

Szimpatikus a minimalista életmód? Nem kell azonnal mindent kidobnod, csak válassz okos és többfunkciós darabokat, mint például egy kinyitható kanapét, ami Andi és családja nagy kedvence is!

Kis tér, nagy lehetőségek

Andiék hárman élnek egy picike városi lakásban, ami nagyon jó gyakorlóterep arra, hogy minden nap alkalmazza a tudatosságot, a halmozástól és pazarlástól mentes minimalista életmódot és lakberendezést. Otthonuk egyben Andi munkahelye is, aki szabadúszó tartalomgyártó. A járvány új kihívást hozott, hiszen immár nemcsak ő, hanem a férje is home office-ban dolgozik, miközben többnyire a kisfiuk is ott van velük. Az otthon szerepe így még inkább felértékelődött a mindennapjaikban. Andi nagy odafigyeléssel válogatja a bútoraikat és gondos tervezés előzi meg minden új kiegészítő és bútordarab megvásárlását. Neked is limitált a rendelkezésre álló tered? Olvasd el egy belsőépítész tippjeit az optimális helykihasználáshoz!

A cél a funkcionalitás

Andi mindenben keresi a rejtett lehetőségeket. Fontosnak tartja, hogy mielőtt egy új bútor érkezik otthonába, biztos legyen abban, hogy az többféle felhasználási lehetőséget kínál és évekig jó szolgálatot tesz a család számára. Az elmúlt évben egy Karup Design kanapét választott otthonukba. A dán márka kinyitható kanapéja egyszerre tölti be az iroda, a fekhely és a nyugalom szigete funkcióját egy-egy hosszú nap után.

Miért szereted a Karup termékeket?

„Nagyjából 2 évvel ezelőtt kanapét kerestünk, ekkor bukkantam rá a Bonami által is forgalmazott Karup Design márkára. Korábban nem hallottam róla, de nagyon megtetszett a design. Beszédes a könnyed vonalvezetése, a letisztult skandináv stílusa és a természetes alapanyagok azonnal megfogtak. Eléggé pici lakásban élünk, ahova nem szerettem volna semmilyen súlyos vagy annak tűnő bútort behozni. Kanapénk könnyű, helytakarékos, mégis kényelmes, és ráadásul fenntartható erdőgazdálkodásból származó fából készült” - meséli Andi.

Miért pont ezt a kinyitható kanapét választottad?

„Három személy kényelmesen elüldögélhet rajta, ráadásul kinyitható, így ággyá is alakítható akár a mindennapos alváshoz is. Egy pici lakásban nagyon fontos, hogy egy-egy bútor több funkciót is betöltsön.” - árulja el nekünk Andi.

Melyik Karup Design darabbal szemezel éppen?

„A márkát az első vásárlásunk óta figyelemmel követem az Instagramon és nagyon tetszenek a termékei, legtöbbjük megtalálható a Bonaminál is. Nagyon tetszik a Bed in Bag elnevezésű futon vendégágy, ami szerintem nagyon praktikus lehet, mert ahogy a neve is mutatja, egy zsákban elfér, mégis jó fekhely. A borovi fenyőből készült dohányzóasztal kialakítása is nagyon megfogott, mert olyan hatást kelt, mintha emeletes asztalka lenne és a belsejében is van tárolóhely. Míg a fészekre hasonlító kinyitható fotel már ránézésre is nagyon kényelmesnek tűnik. Váz nélküli, így ez is egy könnyed bútor, ami lehetőséget ad a kuckózásra és a heverészésre egyszerre. Olvasósarokban például nagyon jól működhet! Ha pedig egyszer egy nagyobb otthonban lesz hely hozzá, akkor a polcos állványt állványt nagyon szívesen látnám a nappalimban, mert csodás a dizájnja.” - avat be Andi minket jövőbeli terveibe.

Milyen tipped van azoknak a családoknak, akik épp egy kis lakást rendeznek be?

„Nem szabad kétségbe esni a kevés négyzetmétertől. Tekintsünk rá úgy, mint egy nagyszerű kreatív kihívásra. Először azt kell átgondolni, hogy melyek azok a dolgok, amikre valóban szükségünk van, amiket szeretünk és használunk. A fő életteret mint például a nappalit, ne használjuk tárolásra! Igyekezzünk minél szellősebben berendezni, hogy tágasabbnak hasson. Ha van rá lehetőségünk, keressünk többfunkciós, átalakítható bútorokat, például kinyitható kanapét, vagy lehajtható asztalkát.” - tanácsolja Andi.