Mid Season Sale | Vásárolj akár 40%-kal olcsóbban →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

A legötletesebb konyhai rendszerezők: Bitay Andi blogger praktikái

Bitay Andi szívügye a fenntarthatóság és a minimalizmus, így blogját, a Maison-t is évek óta ezen elvek alapján vezeti. Andi tavaly egy önálló felületet is létrehozott Kacatmentes otthon néven, amit az azonos nevű podcast csatornája előzött meg. Otthonát, így konyháját is igyekszik a funkcionalitás jegyében berendezni, így a praktikus kiegészítők elengedhetetlenek számára a mindennapokban. Olvasd el Andi cikkét és sajátítsd el te is a profi tárolás fortélyait!

Körülbelül egy éve újítottuk fel a konyhát. Nagy átalakítás volt, aminek a végére kissé elfáradtunk és néhány apró kiegészítést leszámítva, azóta hozzá sem nyúltunk. Pedig már jó ideje érlelődött bennem a gondolat, hogy a szekrényekben való tárolást lehetne sokkal praktikusabban is megoldani, amivel helyet spórolnánk vagy egyszerűen csak megkönnyítenénk a saját dolgunkat. Végül a Bonami.hu-nál találtam meg azokat a szuper kiegészítőket, amikkel nagy változást értem el. Sőt, annyira pozitívan hatott rám, hogy néhány helyen teljesen újragondoltam azt, hogy mire van szükségünk és mik azok, amiket csak megszokásból tárolok.

Először is találd meg a legproblémásabb pontokat, azokat a hétköznapi helyzeteket, amiken nagyot lendítene, ha könnyebben elérnéd az eszközöket, gyorsabban átlátnád a készleteket. Ha megvannak, akkor itt az ideje megoldást találni rájuk és erre szeretnék néhány ötletet adni most!

Forgatható tálca, amivel minden kéznél van

Talán neked is ismerős, ahogy minden reggel azzal kezdődik, hogy a fél szekrényt kipakolod, hogy megtaláld benne a C-vitamint, a gyerek rágótablettáját, a pezsgőtablettát, a teafüvet. A forgótálca szuper találmány, egyszerű, de mégis nagyszerű. Ez egy kis peremes műanyag tálca, amire épp ráfért minden az előbb említett dolgokból és így mindig látom magam előtt, hogy mink van, könnyű kivenni és visszarakni a dobozkákat.

Arról nem beszélve, hogy remek szórakozás csak úgy megpörgetni.

Tároló és könyvtámasz kerámiából

Gyönyörű letisztult kiegészítő ez a tároló, amit öröm látni a konyhapulton. A hátsó fele egy tároló, amibe fakanalakat, keverőket lehet tenni. Nálunk a kések kerültek bele. Az elülső része pedig úgy van kialakítva, hogy támaszték lehessen telefonnak, táblagépnek vagy könyvnek.

Nekem eddig problémát jelentett, hogy a szakácskönyvet hova tegyem főzés közben, a mobilomnak is egy nem igazán szép látványt nyújtó helyet találtam csak a kenyértartó doboz tetején, így viszont ez mind megoldódott.

Lépcsőzetes elrendezés az átláthatóságért

Nem kifejezetten szép, de nagyon praktikus ez a kis lépcső. Szekrénybe vagy kamrába is tehető, én a hűtőbe helyeztem, mert ott komoly gondot jelentett nekem, hogy átlássam a kis üvegeket, amik valahogy mindig a leghátsó sor sarkában végezték elfeledve, amíg le nem jártak. Ez egy csúszásmentes, lépcsőzetes polc lényegében, amire felpakolva jobban át lehet látni, hogy mivel rendelkezünk.

Lehajtható fűszertartó állvány alacsonyaknak

A fűszeres polcainkkal egyetlen baj van: én csak fellépőre állva érem el. Megmondom őszintén, először picit szkeptikus voltam ezzel a lenyitható fém tárolóval kapcsolatban, de szerettem volna adni neki egy esélyt. Ami elég bevállalós tekintve, hogy bele kell fúrni polcba. Könnyű összeszerelni, tartósnak tűnik és könnyed a mozgása. Kisebb fűszertartóknak tökéletes, így a leggyakrabban használt fűszerek mindig könnyen elérhetőek lesznek. A lépcsőzetes szerkezetnek köszönhetően, lenyitás nélkül is helytakarékos tárolás alakítható ki vele.