Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok

Ügyfélszolgálatunk 09.28-án nem lesz telefonon elérhető. Ha segítségre van szükséged, írj nekünk a kisokos@bonami.hu email címre. A lehető leghamarabb válaszolunk.

Ügyfélszolgálatunk 09.28-án nem lesz telefonon elérhető. Ha segítségre van szükséged, írj nekünk a kisokos@bonami.hu email címre. A lehető leghamarabb válaszolunk.

Menu
1 750 FtRegisztrációBejelentkezés1 750 FtKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

A rusztikus bohém stílus varázsa egy román házikóban

Adriana Beca építész és tervező bebizonyította, hogy létezik egyensúly a funkcionalitás és az érzelem között.

Minden álma az volt, hogy legyen egy kis faháza a természet lágy ölén, ahol elszakadhat a város okozta stressztől és élvezheti a szabadságot.

Tarts velünk ezen a nem mindennapi utazáson és nézzük meg együtt, hogyan változott ez a 70 éves házikó egy praktikus és stílusos csoda világgá!

Stílusok keveredése

"Úgy gondoljuk, az építészetnek és a formatevezésnek nincsenek határai és nem köthető nemzetiséghez, ezért a berendezés több stílust ötvöz. Tapasztalatainkat és szenvedélyeinket arra használtuk, hogy bátran keverjük az irányzatokat.

A kiindulópont a rusztikus stílus volt, így megőriztük a belső és külső gerendákat, emellett helyreállítottuk a zsindelyes tetőt. Ehhez hozzáadtam a bohém elemeket, amik többségét helyi művészek készítették. A falon lévő kerámia díszítések visszarepítenek a régi időkbe, de a nyitott tér és a fa elemek kombinációja az indusztriális stílusra jellemző."

Variálható bútor

"A Bonaminál olyan természetes anyagok közül választhatunk, mint a fa, juta, kő vagy pamut.

Mi egy multifunkcionális kanapét választottunk, ami két tartós matracból áll, amiket könnyedén ággyá alakíthatunk és tökéletesen illik a rusztikus dekorációba. A bőrszíj fontos részét képezi az összképnek.

Emellé egyszerű kiegészítőket is válogattunk, amik nem vonzzák a figyelmet, de nagyon praktikusak, ilyenek például a juta kosarak, a pamut takaró és a minimalista motívummal ellátott párnák."

A kiegészítők varázsa

"A háznak elég egyedi jellege van, ami nem jöhetett volna létre azok nélkül a kiegészítők nélkül, amik ezt a meseszerű hangulatot biztosítják.

Minden egyes elemnek megvan a saját története, így elég egy pillantást vetnünk rájuk, hogy utazások, helyek, emberek és különböző kultúrák elevenedjenek meg a szemünk előtt."

Kültéri bútorok és kiegészítők


"Véleményem szerint nem létezik olyan, hogy túl sok függőágy vagy párna, ha szabadtéri pihenésről van szó.

Ezért úgy gondolom, sosem elég a fákon lógó fotelekből, hintákból és a fa árnyékában lévő kerti bútorokból. Természetesen a koszorúk és a lámpások sem hiányozhatnak, különösen akkor, ha szereted a természetben tölteni az estéket."

Tippek és trükkök

"Ideális esetben, ha valaki a belső tér megszervezésén gondolkodik, konzultálni fog egy tervezővel vagy építésszel. Sok részlet függ a megfelelő fénytől, az anyagoktól, a formától és ezeket érdemes megvitatni egy szakértővel.

Személy szerint úgy gondolom, hogy egy térnek mesélnie kell, érzelmeket kell kiváltania másokból, ezt pedig könnyebb elérni akkor, ha természetes anyagokból, fából vagy kerámiából készült bútorok és dekorációs elemek töltik meg a szobát."

De ne felejtsük el, hogy itt nem léteznek kőbe vésett szabályok!"