15% kedvezmény a MINUSZ15 kóddal | Spórolj még ma →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Így készítsd fel az őszre az ágyad!

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

A hűvös őszi napok arra csábítanak, hogy egy finom tea és egy jó könyv vagy film kíséretében bebújj a takaró alá, és elfelejtsd, milyen idő van odakint. A puha párnák, a meleg plédek és néhány szőrme gondoskodik arról, hogy még kényelmesebb és hangulatosabb legyen a bekuckózás.

Inspirálódj tippjeinkből, és hangold az őszi hónapokra az ágyad!

Őszi színkavalkád a hálószobában

Használd a narancs, a sárga és a téglavörös árnyalatait, és jelenítsd meg az őszi erdőt otthonodban! Kombináld őket visszafogott földszínekkel! Nem kell mindent lecserélned, hiszen már néhány kiegészítő - mint pár dekoratív párna - hatalmas változásokat hozhat.

Őszi menedék

Kevés ősziesebb minta van, mint a kockás, ami sose megy ki a divatból. Egy puha, kockás takaró láttán nehéz ellenállni az érzésnek, hogy egy kicsit bebújj alá. Ez a minta párnákon és kiegészítőkön is remekül mutat. Azért vigyázz, a kevesebb ezúttal is több!

Játssz a textúrákkal!

Bátran használj különböző anyagokat! A durvább kordbársony és a puha bársony vagy a velúr érdekes tapintásukkal dinamizmust kölcsönöznek a térnek. Ha merészebb vagy, bevállalhatsz extravagánsabb kombinációkat is, mint például a bőrpárnák, vagy a juhszőr ágytakaró.

Kuckózz be a hideg elől!

Megfelelő takarókkal az ideális hőmérsékletet is biztosíthatod egy hűvös őszi napon. A 300 g/m² sűrűségű anyagokmár kellemesen melegítenek. Választhatsz természetestollakból vagy gyapjúból készült darabokat, viszont ha allergiás vagy, inkább a mesterséges szálakból készült belsőket részesítsd előnyben! A flanel és a mikroplüss ágynemű is szuperül véd a hideg ellen.

Ne félj a rétegezéstől

Töltsd fel rendesen az ágyat! A hőmérséklet csökkenésével fokozatosan növeld a réteget számát. A paplanokra dobj egy gyapjú ágytakarót, ami az ágy megjelenését is szebbé teszi. Ezután lazán rendezz el rajta egy kockás plédet jó pár párnát, és már kezdődhet is a kényelmes, bekuckózós filmnéző maraton.

Meríts ihletet az északi hygge stílusból!

A hygge életmód egyet jelent a kényelem és biztonság érzésével, amelyet érdemes a hálószobádban is meghonosítani. Kényeztesd magad kasmírral, puha plédekkel, szőrmékkel és barátságos színekkel. Na meg persze illatos és szép gyertyákkal.