Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Családi piknik a hétvégén? Segítünk megszervezni!

Meglepnéd valamivel a gyerekeket, ugyanakkor úgy érzed, magadnak is ideje kedveskedni? Egy könnyed piknik az egész család számára hatalmas élmény lesz. Töltsd meg a kosarad finomságokkal, adj hozzá néhány szuper társast és irány a természet! A szlovák Rikiki magazinnal karöltve hasznos tippekkel készültünk, amik hozzásegítenek a gondtalan, vidám szervezéshez.

Snack nélkül sehova

A megfelelő ételek óriási mértékben járulnak hozzá a piknik sikeréhez. Válassz nem romlandó élelmiszereket - különféle desszerteket, édes vagy sós süteményeket. Süss például tavaszi süteményeket, és toldd meg egy egyedi desszerttel. Egy klasszikus tortával amúgy sem lehet hibázni. Csak add hozzá kedvenc italod, és kezdődhet a kinti lakoma!

A tökéletes szervírozás

A szabadban való étkezéshez alkalmazkodni kell a környezethez. A legtöbb piknik készlet felszerelésében evőeszközök és tányérok is találhatók. Azonban fából készült tálalóedényekhez is nyúlhatsz, amik nem sérülnek meg könnyen szállítás közben, ráadásul a szabadban biztosan remekül mutatnak majd. A természetes anyagokból készült eldobható edények praktikus választásnak bizonyulnak a kisebb gyerekek számára - nem kell aggódnod, hogy játék közben eltörnek valamit, és elkerülheted az esetleges sérüléseket is.

Hogyan tartósíthatod az élelmiszereket?

• Az élelmiszertartó dobozok igazán praktikusak, mind az élelmiszerek szállítását, mind a rendszerezést nagyban megkönnyítik. Hosszú ideig maradnak frissen és a bennük lévő rekeszeknek köszönhetően elkülönítheted a különböző összetevőket egymástól.
• A méhviaszos kendő remekül védi az ételeket a betolakodó rovaroktól. Használhatod az egyes élelmiszerek letakarására, ami egyben megakadályozza a kiszáradást. Előnye, hogy a jövőbeni piknikeken és kirándulásokon újra felhasználható.

Helyezd magad kényelembe!

Találd meg azt a helyet, ami a biztonság és a nyugalom érzésével önt el. Nem számít, hogy a takarót egy fa alatt, egy réten vagy egy tó mellett teríted le. Mindenekelőtt ügyelj arra, hogy a környezeted pozitív érzelmeket keltsen benned. Érezd a színeket magad körül, lélegezd be a virágok illatát, érezd a napsugarak érintését - pihenés mesterfokon!

Ha a piknik előtt lefőzöd kedvenc kávéd magadnak és kicsik teáját a termobögrébe, a pihenés élménye egy szinttel magasabb szintre emelkedik. A gyerekek értékelni fogják a kültéri párnákat is, amin megpihenhetnek a hancúrozás után.

Játékra fel!

Ismered a dörgést - bár te örülnél a semmittevésnek, a gyerekek nem hajlandóak hosszú ideig egy helyben ülni úgy, hogy semmi érdekes nem történik. Mi az a figyelemelterelés, amiben te is aktívan részt vehetsz?

A válasz a megunhatatlan társasjáték. Válassz egy jó öreg memóriajátékot, vagy egy olyan játékot, ahol többen is versenyezhettek, így interaktívabbá teheted a szórakozást. Vigyél magaddal több szabadtéri játékot, hogy a gyerekek az aktuális hangulatuknak megfelelő mókás tevékenységek közül választhassanak.

Később mit szólnál hozzá, ha fognál egy fonott kosarat, és a gyerekekkel együtt elindulnátok réti virágokat szedni? Megtanulnak többféle növényt felismerni, majd együtt kiszáríthatjátok őket, megőrizve a közös időtöltés emlékét.

Tipp: A környéken sétálva különböző természetes anyagokat gyűjthetsz, amikből tavaszi dekorációkat készíthetsz.

Kültéri kiegészítőket keresel?