Mid Season Sale | Vásárolj akár 40%-kal olcsóbban →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

DIY raklapbútor: Készítsd el saját nyugágyad!

Martina Doležalová · 2021. augusztus 5.

Hogyan hozhatod létre álmaid pihenőhelyét a kertedben? Az ideális nyugágyhoz mindössze néhány raklapra, a megfelelő szerszámokra és néhány segítő kézre lesz szükséged. Ezután már nincs is más dolgod, mint kiegészítőkkel, gyertyákkal és puha párnákkal tökéletesíteni az összképet!

Kerti bútor raklapból: Mire lesz szükséged?

• 4 raklapra (120 x 80 cm), kettőre alapként, egyre háttámlának, egyre pedig az oldalak befejezéséhez.

• Görgőkre, ideális esetben fékkel. Mindenképpen ellenőrizd, hogy terhelhető-e, ugyanis 20 kg határozottan nem elég...

• Akkus fúróra és fa csavarokra.

• Csiszolóra a külső fafelülethez.

Hogyan kell megcsinálni?

1. Először is, lerajzoljuk, hogyan fog kinézni a nyugágy és alaposan megmérünk mindent. A nyugágy két részből áll, az egyik a háttámlás, a másik a háttámla nélküli verzió.

2. Óvatosan lecsiszoljuk a nyugágyhoz szükséges két raklapot. Mi az excentrikus csiszolót ajánljuk, amivel nagyon könnyű dolgozni.

3. A harmadik raklapból levágjuk azt a részt, ami háttámlaként szolgál - a miénk 45 cm, de ez attól függ, milyen magasnak szeretnénk.

4. Az oldalsó támaszhoz további táblákra lesz szükség, tehát szétszereljük a negyedik raklapot. Csiszológéppel kisimítjuk a használt táblákat, ezeket a raklapok oldalához fúrjuk.

5. Megfordítjuk a raklapokat és alulról betesszük a görgőket.

6. A háttámlát csavarokkal rögzítjük az alaphoz. Ha maradt egy tábla, hozzáadhatjuk a háttámlához, mint tárolóhelyet.

7. Végül beolajozzuk vagy lefestjük a megfelelő lakkal. Mi olyan olajat választottunk, ami színtelen, megőrzi a fa természetességét és védi a viszontagságos időjárástól. Most már kezdődhet a pihenés!

Tippek a kültéri dekoráláshoz

Hogyan kell használni az új nyugágyat? Amikor a két különálló rész összeér, és a kerekek rögzülnek, a nyugágy már használatra kész. Emellett használhatod az egyiket karosszékként, a másikat pedig például asztalkának.

Miután kiegészítetted matracokkal és párnákkal, készíts valami finomat, gyújtsd meg az illatos gyertyát és élvezd a nyári estéket!

Ne felejtsd el a világítást sem! Vagy egy tűzrakóhelyre vágysz?

A cikket Martina Doležalová készítette, aki imád fával dolgozni és általában Prága melletti házában alkot. További kreatív ötletekért keresd őt Instagramon!