Te is imádod, amikor délután végre kiülhetsz a kertbe a családoddal vagy barátaiddal egy finom kávéval a kezedben? Ha szeretnéd megédesíteni az élményt, próbáld ki egyszerű és nagyszerű gyümölcsös pohárdesszertjeinket!
Hozzávalók 4 adaghoz:
• 500 ml tej
• 1 vaníliapuding (por) vagy 40 g keményítő
• 1/2 vaníliarúd
• 3 tojássárgája
• 50 g nádcukor
• 200 ml tejföl (min. 15%-os)
• 500 g eper
• 60 g keksz
• Gyümölcsök a díszítéshez
Elkészítés:
1. A krémalapot előző este vagy legalább a tálalás előtt 4 órával előkészítjük.
2. Egy edénybe tejet öntünk, hozzáadjuk a cukrot, a pudingport (vagy a keményítőt és a vaníliarúdmagot) és a tojássárgáját.
3. Habverővel alaposan összekeverjük és kicsit felmelegítjük.
4. Folyamatosan keverjük, amíg a krém sűrűsödni nem kezd.
5. Amikor már eléggé besűrűsödött, levesszük a főzőlapról és fóliával letakarjuk.
6. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük. A hideg krémbe belekeverjük a tejfölt.
7. Apróra vágjuk az epret és összekeverjük a nádcukorral.
8. A poharakat megtöltjük eperrel, a krémmel és a keksszel.
9. Végül még teszünk rá krémet, friss gyümölcsökkel díszítjük. Hidegen tálaljuk.
Hozzávalók 4 adaghoz:
• 5 nagyobb alma
• 2-3 evőkanál víz
• 250 g zsíros túró
• 200 g tejföl
• cukor és fahéj ízlés szerint
• 100 g karamellás (vagy vajas) keksz
Díszíthetsz mézes granolával, friss almával vagy karamell mázzal is.
Elkészítés:
1. Az almákat kis darabokra vágjuk és egy edényben cukorban és fahéjban puhára áztatjuk.
2. Elkészítés előtt hűtjük az allmákat, de még meleg állapotban tesszük bele őket a pohárba és még párolás közben hozzáadjuk hozzá a citromlevet.
3. A túrót összekeverjük a tejszínnel és a cukorral.
4. A főtt almát, a zúzott a morzsolt kekszet (és még egy evőkanál granolát is) és a krémet a poharakba töltjük.
5. A főtt almát, a zúzott a morzsolt kekszet (és még egy evőkanál granolát is) és a krémet a poharakba töltjük.
6. Almával, karamellás keksszel díszítjük a poharunkat, megszórjuk ropogós granolával és sós karamellával.
Hozzávalók 4 adaghoz:
• 16 habcsók
• 16 amaretti keksz
• 250 ml tejszínhab, legalább 30%-os
• 4 gombóc meggyfagylalt
• 200 ml amarettóban vagy klasszikus kompótban pácolt meggy (ebben az esetben még lehet amaretto, cseresznye stb.)
• Reszelt csokoládé díszítéshez
Elkészítés:
1. Használhatunk bolti habcsókot de el is készíthetjük 1 tojásfehérjéből.
2. A tojásfehérjét 50 g cukorral felverjük és 100 fokon szárítjuk.
3. A tejszínt felverjük. Minden pohárhoz félreteszünk egy habcsókot és egy amaretti kekszet, a többit morzsoljuk és a poharakba töltjük.
4. A szétmorzsolt kekszre helyezünk egy kanál meggyet és a tejszínhabot.
5. Közvetlenül tálalás előtt hozzáadunk egy gombóc fagyit, meggyel, habcsókkal, kekszekkel és csokoládéval díszítjük.