Mid Season Sale | Vásárolj akár 40%-kal olcsóbban →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Mennyei édesség receptek a Kitchen Story bloggerétől

Az édesszájú vendégek, legyenek akár gyerekek, akár felnőttek, imádni fogják, ha egy szuper sütizős sarokkal várod őket. A jó hír, hogy nem feltétlen a legmacerásabb receptekből lesznek a legfinomabb sütik! Próbáld ki ezeket az egyszerű recepteket, amikkel szuper finom és jól dekorálható sütiket készíthetsz!

Nyűgözd le a vendégeid karamellás cupcake-el, süti nyalókával, fehércsokis-málnás panna cottával és mini pavlova desszertekkel! A Kitchen Story bloggerének receptjeivel könnyedén alkothatsz szuper jó nasikat!

Karamellás cupcake

Mennyiség: 12 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Sütési idő: 20 perc

Tészta:
100 g vaj
160 g kristálycukor
1 teáskanál vanília kivonat
2 tojás
200 g sima liszt
1,5 teáskanál sütőpor
csipet só
50 ml tej

Krém:
300 g karamellizált sűrített tej
400 g mascarpone

Díszítéshez:
karamell
apróra vágott pekándió

Elkészítés:

1.
A sütőt melegítsd elő 170 °C -ra. A muffinformákat béleld ki sütipapírral.

2.
A vajat és a cukrot verd habbá. Add hozzá a vaníliakivonatot, és fokozatosan dolgozd bele az egyik tojást, majd egy kis idő után a másikat.

3.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. A száraz keveréket add hozzá a felvert vajhoz és tojáshabhoz. Add hozzá a tejet, és keverd össze, hogy sima tésztát kapj.

4.
Az előkészített papírkosarakat háromnegyedig töltsd meg a tésztával. Tedd be a sütőbe, és 20 percig süsd.

5.
Készítsd el a krémet: egy habverővel elegyítsd a mascarpone krémet a karamellizált sűrített tejjel!

6.
Hagyd kihűlni a kész süteményeket. Az elkészített krémet töltsd díszítő zacskóba, és nyomd a sütik tetejére. Végül díszítsd apróra vágott karamellel és pekándióval őket.

Sütinyalókák sütés nélkül

Mennyiség: 20 darab
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Tészta:
150 g piskóta
50 g dió
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaó
1 teáskanál mézeskalács fűszer
50 g szobahőmérsékletű vaj
200 g mascarpone

Borítás:
200 g étcsokoládé
80 g vaj

Díszítés:
aprított liofilizált gyümölcs
aprított pisztácia
csoki dekoráció

Elkészítés:

1.
A piskótákat és a diót aprítsd össze egy aprítógépben. Öntsd egy tálba, majd add hozzá a porcukrot, a kakaót és a fűszereket. Keverd össze alaposan.

2.
Add hozzá a vajat és a mascarponét. Addig keverd, amíg tömör masszát nem kapsz. A keveréket hagyd hűlni a hűtőben legalább 30 percig.

3.
A vajat és a darabokra tört csokoládét vízfürdőben olvaszd meg.

4.
A kihűlt tésztából formázz golyókat, és szúrj a közepükbe egy-egy nyalókapálcát. A cake pops-okat mártsd bele a csokimázba, és díszítsd őket kedved szerint.

5.
Tedd hűtőbe az elkészült sütinyalókákat egy éjszakára vagy legalább 2 órára.

Még több konyhai tipp: