Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Egy belsőépítész ötletei: Tökéletes helykihasználás kis lakásban

Egy kisméretű lakásban vagy stúdióban még egy született minimalistának is problémát jelenthet a megfelelő bútorok kiválasztása és a tökéletes helykihasználás. Neked is gondot jelent a ruhák, törölközők, ágyneműk és gyerekjátékok tárolása?

Ha neked is kis helyekből kell kihoznod a legtöbbet, akkor jó helyen jársz! A neves Dekoroom Studio egyik belsőépítésze, Grétka hasznos tanácsokat állított össze cikkünkhöz.

1. Folyosó és előszoba

Egy kis folyosón vagy előszobában leggyakrabban szezonális dolgok, például a téli kabátok, kalapok, sálak és csizmák tárolása jelenthet kihívást.

A szem előtt lévő, kis kiegészítők felhalmozásának elkerülése érdekében használd ki a rendelkezésre álló helyet függőlegesen is - ideális esetben a mennyezetig. Például használj beépített szekrényeket vagy polcos fali akasztókat.

"Ha cipő felvételénél le szoktál ülni, válassz a folyósora egy tárolóval rendelkező puffot! Például papucsokat vagy téli kiegészítőket tárolhatsz benne."

"Használd ki az ajtó feletti és melletti helyeket. Könyveket, kulcsokat vagy akár szuveníreket is tárolhatsz a polcokon. Magát az ajtót is használhatod, például kézitáskák felakasztásához."

2. Konyha

Ha minimális hely van a konyhában, fontos minden millimétert és rést kihasználni. A lehető legjobb helykihasználáshoz ideálisak a mennyezetig érő szekrények és polcok.

Természetesen a konyhaszekrények elhelyezése is nagyon fontos. Ezekhez kitűnő kiegészítők a különféle egymásra rakható dobozok és üvegek. Tekintsd meg az iDesign stílusos The Home Edit kollekcióját, és szerezz be néhány praktikus tárolódobozt és más hasznos kiegészítőt.

"Használd ki a felső szekrények alatti helyet tároló rudak felszereléséhez, ahová gyakran használt eszközöket akaszthatsz fel, például vágódeszkákat, fakanalakat vagy a kedvenc fűszernövényeidet."

"Ha van szabad hely a hűtőszekrény és a fal között, használj kihúzható szekrényt, ahol könnyedén tárolhatod a főzéshez használt olajokat vagy fűszereket."

3. Nappali

Ha kis nappalid van, olyan ülőbútorokat válassz, amelyek tárolóval is rendelkeznek. Tartalék lepedőket és paplanokat is tárolhatsz bennük.

Tip: Olyan kanapéd van, amelyet gyakran használsz alvásra is? Válassz hozzá kerekes dohányzóasztalt vagy tárolóasztalt a könnyebb mozgatás érdekében!

"Válassz variálható bútorokat! Ezt a dohányzóasztalt könnyedén egy praktikus munkafelületté alakíthatod."

"Érdemes kihasználni a kanapé mögötti vagy melletti teret, például egy könyvespolccal vagy tárolódobozokkal."

4. Fürdőszoba

Használd ki az ajtó mögötti helyeket! Ötletes megoldás lehet egy dekoratív létra, amelyre különféle tárgyakat akaszthatsz fel, vagy a klasszikus akasztó, amelyre törölközőket és fürdőlepedőket függeszthetsz fel.

"Általában a mosógép felett is van egy nagy kihasználatlan hely. Ez a terület tökéletes polcok és más felfüggeszthető tárolók felszereléséhez."

4. Hálószoba

Cseréld le az éjjeliszekrényeket magasabb szekrényekre, és azonnal egy többfunkciós tarolóhelyet kapsz a különféle kiegészítők számára!

Ne felejtsd el kihasználni az ágy alatti helyet! Ha megfelelően magas ágyad van, válassz praktikus tárolódobozokat a szezonális ruhákhoz, törölközőkhöz és lepedőkhöz.