Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Előtte-utána: Egy barátságtalan panel lakás átváltozása

Az alábbi projekt a Bonami támogatásával készült, a cseh Prima televízió számára. Az “Álomépítők” c. műsorban lakberendezők nehéz sorsú családok otthonait változtatják át.

Egy látszólag boldog család életében nehéz időszak következett be. Éva nemrégiben elvesztette férjét és három kislányával egy barátságtalan, 2 hálószobás panel lakásban maradtak. Meríts ihletet ebből a nem mindennapi lakásfelújításból, ami Andrea Hylmarová és Jan Beck tervezőknek köszönhető!

Harmonikus elrendezés

Éva három kislányával él egy kétszobás lakásban. A konyhával összekötött nappaliban Éva a kanapéágyon szokott aludni, de mivel az nem elég kényelmes, minden éjjel hozott egy plusz matracot, hogy azon aludjon.

A lányok, Izabela és Valerie (3 és 5 évesek) a kétágyas hálószobában aludtak. A szoba azonban tárolóként is funkcionált, mivel a családnak nem volt már hova pakolnia.

Éva ezért azt remélte, hogy a tervezők segítenek neki a tér elrendezésében, amivel nem tudott mit kezdeni.

Konyha “előtte” és “utána”:

A minimalista stílus és a zöld kombinációja

A tervezők a fekete és a fehér kombinációját választották, amit a fapadló és a földes zöld szín egészít ki a kanapén, a székeken és a kiegészítőkön. Mindez nyugodt hangulatot kölcsönöz a térnek, amire szükség van egy csacsogó gyerekekkel teli otthonban.

Természetesen rengeteg tárolóhely is lett a tévé melletti falon átívelő minimalista, zárható szekrények formájában.

Gyerekszoba 3 kislány számára

A legkisebb lány a nappaliban lévő kiságyban aludt Évával, a másik két gyerkőc pedig csak pizsamapartikra használta a szobát, mert a holmik tárolása miatt semmi más nem fért el benne.

Éva szeretne egy olyan helyet a lányoknak, ahol játszhatnak, tanulhatnak és ahova a barátaikat is meghívhatják. A megfelelő tárolóhely ehhez szinte elengedhetetlen. Ami nagy kihívás egy ilyen kis helyiségben, de tapasztalt tervezők segítségével egyáltalán nem lehetetlen.

Gyerekszoba "előtte" és "utána":