Mid Season Sale | Vásárolj akár 40%-kal olcsóbban →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Előtte-utána: Romantikus és praktikus otthon egy erős anya-lánya páros számára

Az alábbi projekt a Bonami támogatásával készült, a cseh Prima televízió számára. Az “Álomépítők” c. műsorban lakberendezők nehéz sorsú családok otthonait változtatják át.

A 23 éves Nella gyakorlatilag születése óta veserákkal küzd. Édesanyja, Bozena mindig mellette van, és annak ellenére, ami történt velük, mindketten hihetetlenül optimisták. De a lakásuk már nem felel meg Nella igényeinek. Ezúttal Martina Pištěláková és Marek Povolný tervezők végezték az átalakítást.

Kerekesszékkel megközelíthető, funkcionális lakás

Nella az esélyei ellenére mosolygós lány. Csecsemőként kemoterápián, később pedig számos műtéten és egy sikertelen veseátültetésen esett át. Végül vese nélkül maradt. A nagy áttörést az hozta meg számára, amikor saját dialízisgépet kapott.

Ennek köszönhetően elkezdhette élvezni az olyan látszólag hétköznapi dolgokat, mint a leves, a fagylalt és a medencézés. Bozena mama tisztában van azzal, hogy a jelenlegi lakás már nem felel meg Nelli igényeinek. Tud járni, de a jövőben számolnia kell azzal a lehetőséggel, hogy kerekesszékkel kell közlekednie a lakásban.

Étkező és konyha "előtte" és "utána":

Nella szobája

A tervezők Nella szobáját a fehér, a világosszürke és a rózsaszín vidám kombinációjával rendezték be. Ezáltal a szoba tágasnak és szelídnek tűnik, de nem gyerekesnek.

Nella szeret alkotni, így a szobában a szekrények és az íróasztal mellett egy "művész sarok", egy festőállvány és egy puff is helyet kapott.

Szoba “előtte” és “utána”:

Hálószoba anyának

A tervezők a hálószobába letisztult és természetes bézs, illetve szürke árnyalatokat választottak nyugodt környezetet teremtve. Egy egész napos ápolás után ez a legkevesebb.

A belső tér átalakítása Martina Pištěláková és Marek Povolný tervezőknek köszönhető.