Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Előtte-utána: Lakásfelújítás a zöld főszereplésével

Az alábbi projekt a Bonami támogatásával készült, a cseh Prima televízió számára. Az “Álomépítők” c. műsorban lakberendezők nehéz sorsú családok otthonait változtatják át.

A 75 éves Pavla nemcsak beteg szüleiről, de férjéről is az utolsó pillanatokig gondoskodott. Unokája, Eliska is vele élt egy ideig, aki ezzel a műsorral szerette volna megköszönni nagymamájának azt a rengeteg törődést, amit a család kapott tőle az évek során. Az átalakítás ezúttal Jaroslava Hájková és Hana Šmejkalová tervezőknek köszönhető.

Örökölt sors?

Pavla úgy véli, a balszerencse a génjeiben van. Szülei egy koncentrációs táborban tett halálmenet után találkoztak. Pavlának egész életében támasza volt a bátyja, aki Svédországba emigrált, és külföldről segítette őt anyagilag. Még mindig minden nap felhívják egymást.

Szülei és férje is mindössze hat hónap alatt távoztak. Most egyedül él a yorkshire-i Amálkával. Leginkább a nappalit és a fürdőszobát szerette volna felújítani, ami kezdett veszélyessé válni számára, mert többször elesett benne.

Nappali étkezővel “előtte” és “utána”:

Letisztult design

A tervezők az egész teret fehérre festették, hogy világosabb legyen, de hogy ne tűnjön túl minimalistának és személytelennek, sok élő növényt és egy különleges tapétát is választottak, ami otthonossá és barátságossá teszi a szobát.

A tervezők egy felesleges válaszfalat is eltávolítottak a konyhából, szellősebbé és praktikusabbá téve a szobát.

Konyha “előtte” és “utána”:

Folyosó “előtte” és “utána”:

Fürdőszoba “előtte” és “utána”:

A belső tér átalakítása Jaroslava Hájková és Hana Šmejkalová tervezőknek köszönhető.