Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Előtte-utána: Rideg lakásból álomotthon

Az alábbi projekt a Bonami támogatásával készült, a cseh Prima televízió számára. Az “Álomépítők” c. műsorban lakberendezők nehéz sorsú családok otthonait változtatják át.

A tizennégy éves Janet kemoterápiás kezelésen esett át, de a sors az élete más területein sem volt kegyes hozzá. Egy városi lakásban él nővérével, Eliskával, mivel édesanyjuk függősége miatt nem tudott róluk gondoskodni. Nézd meg, hogyan varázsolták a tervezők egy barátságos kuckóvá a nővérek otthonát!

Elkülönített lakrészek

A huszonnyolc éves Eliška négy éve egyedül gondoskodik húgáról, Janetről, erre főleg leukémiás kezelése alatt volt szükség. Szerencsére úgy tűnik, a kezelések hatásosak és Janet rendbe fog jönni.

Eliška a nővére és a covid helyzet miatt még a munkáját is megváltoztatta: fodrászból call centeres lett, de minden vágya visszatérni a fodrászathoz.

Janet szobáját a Rózsaszín Buborék Alapítvány rendezte be, de a konyha és fürdőszoba bizony még átalakításra szorult.

Konyha "előtte" és "utána"

Eliska szobája

Eliška eredeti szobájának fő hiányossága a régi padló és a tárolóhely hiánya volt. Ezért a tervezők tágas szekrényt és komódot választottak modern, minimalista stílusban. A bútorok minimalista jellegét ipari stílusú mennyezeti lámpák és egy állólámpa élénkíti.

A függönyök, a textil kiegészítők és az ismétlődő fa dekoráció kellemesen hangulatossá tette az egész teret.

Hálószoba “előtte” és “utána”

Hangulatos szoba ipari stílusban

A fürdőszobában, az előszobában és a konyhában fehér kiegészítők és merész piros részletek jelennek meg a falakon, így a tér kissé indusztriális, mégis hangulatos.

Fürdőszoba “előtte” és “utána”:

Folyosó “előtte” és “utána”: