Mid Season Sale | Vásárolj akár 40%-kal olcsóbban →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

9 tipp: Praktikus ételtárolás és vitaminnal teli egyszerű ételek

Szabadságunk az elmúlt időszakban lekorlátozódott, ezért itt az ideje, hogy nyugodtan felkészüljünk az esetleges további eseményekre. Ne harcolj az utolsó csomag tésztáért a boltban, készíts inkább olyan ételeket otthon, melyek finomak, egyszerűek és erősítik az immunrendszered. Meríts ihletet
9 hasznos tippünkből, hogy hogyan tárolhatod legpraktikusabban az ételeket, és hogyan birkózhatsz meg konyhád korlátozott repertoárjával.

1. Tipp

Tartsd frissen a gyümölcsöket!

Különösen azokban az időszakokban, amikor nincs elég friss alma és narancs, fontos, hogy a megvásárolt élelmiszert ne pazaroljuk el.

Legyen szó szőlőről vagy áfonyáról, alaposan mosd le a gyümölcsöt és tárold egy dobozban a hűtőszekrényben. Az így tartott gyümölcsök akár háromszor hosszabb ideig megőrzik frissességüket.

2. Tipp

Ne becsüld alá a természetes antibiotikumokat!

A fokhagyma és a hagyma nem gyógyítja meg a szervezetet, de növeli ellenállóképességét. Ebben az elszigeteltebb időszakban nem kell aggódnod az aromás mellékhatásaik miatt. Készíts fokhagymás házi pesto-t! Vigyázz a fűszerek, összetevők alapos elkeverésére. Ne hagyd, hogy felmelegedjen, mert akkor a pesto elveszíti értékes tápanyagait.

3. Tipp

Fókuszban a higiénia

Azt már jól megtanultuk, hogy iskolából hazaérve meg kell mosni a kezünket. De hogy minden kilincsfogás után is? Vagy a boltból hazahozott áruk kipakolását követően?

A szappantartó és a mosogatószer-adagoló a konyha kötelező felszerelése. A boltból hazahozott termékek kipakolása után tisztítsd meg a kezedet fertőtlenítővel, vagy alapos kézmosással. Az élelmiszereket öntsd át tárolódobozokba. Minél kevesebb bolti csomagolást őrzöl meg otthon, annál kisebb a szennyeződés esélye.

4. Tipp

Készíts egyszerre több adagot!

Otthoni munkavégzés közben nehezebb koncentrálni, ezért nem tölthetünk minden nap órákat a konyhában. Praktikus megoldás, ha egyszerre több adagot készítesz az ételből. Üvegekben és dobozokban tárolva nem veszítik el eredeti ízüket.

Maradj otthon biztonságban!

Kövesd az eseményeket és légy erős! Mi most is Veled vagyunk, és segítünk abban, hogy kellemes és stresszmentes legyen az otthon töltött idő.