Neked is a grillezés jelenti az igazi nyarat? A meleg esték bizony minket is arra csábítanak, hogy készítsünk valami finomságot a grillen. Ha szeretnél kipróbálni valami újat, ideje megismerkedned ezekkel a nem éppen hagyományos grill ételekkel! Ráadásul vegán olvasóinkról sem feledkeztünk meg!
Ettél már grill zöldségeket kicsit másképp? Romana vegán nyársat készített falafellel. A recept könnyű, ráadásul csak minimális időt kell a konyhában eltölteni hozzá.
• 190 g vegán falafel,
• 1 piros paprika,
• 1 sárga paprika,
• 1 kisebb cukkini,
• 1 vöröshagyma,
• olívaolaj,
• tengeri só.
1. Egy tálba körülbelül 2 – 3 evőkanál olívaolajat és 1 teáskanál sót teszünk. Megtisztítjuk a paprikát, majd 3x3 cm-es négyzetekre vágjuk.
2. A cukkinit nagyjából a paprikával egyenlő nagyságú darabokra vágjuk.
3. Mindent egy tálba teszünk és elkeverjük az olajjal.
4. Meghámozzuk a hagymát, felszeleteljük és minden negyedet félbevágunk.
5. A bambusz nyársat vízbe áztatjuk, nehogy megégjen, de kipróbálhatod a Twister vezetékeket is.
6. A különböző hozzávalókat elkezdjük felhúzni a nyársra. A sorrend lehet - sárga paprika - hagyma - cukkini - falafel - cukkini - hagyma - piros paprika.
7. A nyársat rátesszük a forró grillre és mindkét oldalát megsütjük (lassan sütjük, hogy minden zöldség szépen megsüljön).
Isteni grill recept, ami zöldségsalátával kiegészítve egy könnyed ebéd is lehet.
• 1 csomag halloumi sajt,
• 100 g szalonna,
• 100 g saláta keverék,
• 4-6 db cseresznye paradicsom
• olívaolaj,
• olasz fűszerek.
Hozzávalók a dresszinghez:
• 2 evőkanál olívaolaj,
• 1 teáskanál méz,
• ½ teáskanál dijoni mustár,
• só,
• bors.
Sózott granolához:
• különféle diófélék,
• szezámmag (fekete-fehér),
• olívaolaj,
• só.
1. Előkészítjük az összes hozzávalót - az olívaolajat, mézet, mustárt, sót és borsot - majd összekeverjük őket.
2. A halloumi sajtot körülbelül 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és ízesítjük olasz fűszerekkel.
3. Grillezzük a sajt mindkét oldalát. Hagyjuk, hogy a szalonna szeletek megsüljenek a rácson.
4. A salátát keverőtálba tesszük és alaposan összekeverjük. Tálaljuk és vágunk rá cseresznye paradicsomot.
5. Néhány csepp olívaolajat teszünk a serpenyőbe és közepesen lángon felmelegítjük.
6. Felaprítjuk a különböző típusú diókat (pl. mogyorót, pekándiót, pisztáciát) és aranybarnára pirítjuk.
7. A végén hozzáadjuk a szezámmagot.
8. A halloumi sajtot és a szalonna darabokat a salátába tesszük és megszórjuk sózott granolával.
Jó étvágyat! Tálald a grillezett finomságokat egy gyönyörű tálcán vagy cserépedényen!