Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Grillezésre fel: 1 vegán és 1 húsos recept a nyárra

Romana Bohmová

Neked is a grillezés jelenti az igazi nyarat? A meleg esték bizony minket is arra csábítanak, hogy készítsünk valami finomságot a grillen. Ha szeretnél kipróbálni valami újat, ideje megismerkedned ezekkel a nem éppen hagyományos grill ételekkel! Ráadásul vegán olvasóinkról sem feledkeztünk meg!

Vegán falafel nyárs rácson sütve

Ettél már grill zöldségeket kicsit másképp? Romana vegán nyársat készített falafellel. A recept könnyű, ráadásul csak minimális időt kell a konyhában eltölteni hozzá.

Hozzávalók:

• 190 g vegán falafel,
• 1 piros paprika,
• 1 sárga paprika,
• 1 kisebb cukkini,
• 1 vöröshagyma,
• olívaolaj,
• tengeri só.

Elkészítés

1. Egy tálba körülbelül 2 – 3 evőkanál olívaolajat és 1 teáskanál sót teszünk. Megtisztítjuk a paprikát, majd 3x3 cm-es négyzetekre vágjuk.

2. A cukkinit nagyjából a paprikával egyenlő nagyságú darabokra vágjuk.

3. Mindent egy tálba teszünk és elkeverjük az olajjal.

4. Meghámozzuk a hagymát, felszeleteljük és minden negyedet félbevágunk.

5. A bambusz nyársat vízbe áztatjuk, nehogy megégjen, de kipróbálhatod a Twister vezetékeket is.

6. A különböző hozzávalókat elkezdjük felhúzni a nyársra. A sorrend lehet - sárga paprika - hagyma - cukkini - falafel - cukkini - hagyma - piros paprika.

7. A nyársat rátesszük a forró grillre és mindkét oldalát megsütjük (lassan sütjük, hogy minden zöldség szépen megsüljön).

Tipp: Mindened megvan, ami a grillezéshez szükséges?

Nyári saláta grillezett halloumi sajttal

Isteni grill recept, ami zöldségsalátával kiegészítve egy könnyed ebéd is lehet.

Hozzávalók:

• 1 csomag halloumi sajt,
• 100 g szalonna,
• 100 g saláta keverék,
• 4-6 db cseresznye paradicsom
• olívaolaj,
• olasz fűszerek.

Hozzávalók a dresszinghez:
• 2 evőkanál olívaolaj,
• 1 teáskanál méz,
• ½ teáskanál dijoni mustár,
• só,
• bors.

Sózott granolához:
• különféle diófélék,
• szezámmag (fekete-fehér),
• olívaolaj,
• só.

Elkészítés:

1. Előkészítjük az összes hozzávalót - az olívaolajat, mézet, mustárt, sót és borsot - majd összekeverjük őket.

2. A halloumi sajtot körülbelül 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és ízesítjük olasz fűszerekkel.

3. Grillezzük a sajt mindkét oldalát. Hagyjuk, hogy a szalonna szeletek megsüljenek a rácson.

4. A salátát keverőtálba tesszük és alaposan összekeverjük. Tálaljuk és vágunk rá cseresznye paradicsomot.

5. Néhány csepp olívaolajat teszünk a serpenyőbe és közepesen lángon felmelegítjük.

6. Felaprítjuk a különböző típusú diókat (pl. mogyorót, pekándiót, pisztáciát) és aranybarnára pirítjuk.

7. A végén hozzáadjuk a szezámmagot.

8. A halloumi sajtot és a szalonna darabokat a salátába tesszük és megszórjuk sózott granolával.

Jó étvágyat! Tálald a grillezett finomságokat egy gyönyörű tálcán vagy cserépedényen!

A receptet Romana Böhmová készítette, akit Instagramon is követhetsz!