Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
1 750 FtRegisztrációBejelentkezés1 750 FtKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Tippek a gyerekszoba megvilágításához Smooth and Cooking blogger otthonából

A gyerekszoba akkor jó, ha multifunkcionális. Teret kell biztosítania a játékhoz, a lecke megírásához, a játékhoz és a pihenéshez is. E tevékenységek mindegyike teljesen más típusú világítást igényel.

Vess egy pillantást rá, milyen a gyerekszoba Smooth and Cooking bloggernél, és meríts inspirációt tippjeiből arra, hogyan teremthetsz mesés hangulatot a kicsik szobájában mennyezeti, fali- és asztali lámpákkal és dekorációs világítással!

1

Állítható fény

A szoba az állítható mennyezeti lámpákkal egyenletesen megvilágítható, ugyanakkor a fényforrások elforgatásával mindig a szoba kívánt részére irányíthatod a fényt.

2

Fény az ágynál

A kiságy mellé kell egy falilámpa, melynek fénye meg kell, hogy feleljen a gyermek életkorának. A legkisebbeknek elég egy tompább fény, ami mellett könnyen elalszanak, de elég fényt ad az éjjeli peluscserékhez. Az idősebb gyerekeknek pedig már az olvasáshoz ideális lámpára van szükségük.

Bonami tipp:

A kicsik sötéttől való félelmét oldhatja egy állat- vagy autómintás éjjeli lámpa, ami amellett, hogy aranyos dekoráció, hangulatvilágítást biztosít a pihenés pillanataihoz.

"Kisfiam születése óta van egy állatos lámpánk, amit a pelenkacserékhez használtunk. Most az a szerepe, hogy kisfiam, Tobí odaviszi a kiságyához, és bekapcsolja, amikor éjszaka ki akar menni a mosdóba. ”

3

Tanulás és szórakozás

Ha iskolás gyermeked van, nem nélkülözhető a megfelelő asztali lámpa. Válassz állítható karú lámpát, hogy a csemete mindig beállíthassa a fény dőlésszögét. Az is fontos, hogy egyszerre az egész asztal megvilágítható legyen a lámpával. És persze az is jó, ha stabil a lámpa, vannak az asztallaphoz rögzíthető darabok.

Bonami tipp:

A kéz árnyékának zavaró hatása elkerülhető, ha jobb kezes gyermeknél az asztali lámpát a bal oldalra tesszük, bal kezes csemeték esetén pedig a jobb oldalra. Az az ideális, ha a fény mintegy 30 cm magasról világítja meg az asztalt.

Fontos, hogy az asztali lámpa pontosan beállítható legyen, és ne legyen vakító a fénye.

4

Fő a biztonság

A gyerekszoba esetében pláne fontos, hogy a lámpák tartósak és biztonságosak legyenek. Ideálisak a műanyagból és fémből készült darabok! A tizenéveseknek az állólámpák és fényfüzérek is ideálisak.

5

Számít a szín

A fény színe a szoba hangulatát és kényelmét is befolyásolja. A fehér fénnyel nem tévedhetsz, de jó, ha tudod, hogy a melegebb árnyalat inkább a pihenésre alkalmas, a hideg fény pedig ösztönző hatású, és segíti a koncentrációt.

Még több tipp: