Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Hogyan díszítsünk fel egy kis lakást karácsonyra?

Egy kis lakás feldíszítése karácsonyra nem könnyű feladat. Ha csak néhány négyzetméter áll a rendelkezésedre, érdemes kihasználni az egész teret. Számos trükk létezik arra, hogyan lehet optikailag növelni vagy kifinomultan, egyben funkcionálisan berendezni a szobát. Lesd el Bitay Andi trükkjeit és hozz létre te is egy igazán hangulatos belső teret!

A tökéletes összhang

“Igyekeztem harmóniában maradni a lakás stílusával és ugyanazokat a színeket és anyagokat alkalmazni, amik amúgy is megtalálhatóak. Szeretem előnyben részesíteni a világos és természetközeli színeket, így ez most sem változott. Kerültem a nagyon kiugró dekorációkat, inkább az volt a célom, hogy a hangulat változzon néhány új fényforrásnak és textilnek köszönhetően. 1-2 karakteresebb dekorációt választottam csupán, amelyek megadják a fókuszt, de a többi dísz inkább apróság, ami hozzájárul az összhatáshoz.”

Minimalista díszítés

A kevesebb néha több. Ebben az esetben szó szerint azt jelenti, hogy a kevesebb dekoráció több helyet takarít meg. Válassz kevés dekorációt és kiegészítőt, amiket ügyesen kombinálhatsz! Ennek köszönhetően minden egyes darab igazán egyedi lesz.

Nem csupán a terjedelmes fák és a végtelen koszorúk sora jelentheti a díszítést. Karácsonyi fények az ablakban, gallyak a vázában, adventi koszorú az asztalon és néhány karácsony motívumos párna a kanapén: ez már bőven elég ahhoz, a karácsony otthonod minden egyes szegletéből visszaköszönjön.

Kicsi a hely, de erős

“Furcsa módon én mindig az apró konyha dekorálását élvezem a legjobban. Nem tudom miért, de imádom látni, ahogy egy fényes koszorútól vagy egy új textiltől teljesen megváltozik annak a picike helyiségnek a hangulata.”

Játssz a fénnyel!

Megfelelő világítással optikailag növelheted a teret, ugyanakkor hangulatossá is teheted. Helyezz karácsonyi fényeket a falakra, ablakokra vagy a bútorokra! Használhatsz olyan fényeket is, amik lámpaként is funkcionálnak. Ne felejtsük el a gyertyákat és a gyertyatartókat sem! Válassz kisebb vagy vékonyabb, minimalista gyertyákat! Válassz élénk díszeket!

A világos színek optikailag növelik a teret. A természetes dekorációk is tökéletesek, mint például a szárított narancs, szalma, pattogatott kukorica, amikkel könnyedén létrehozhatod a havas hatást.