15% kedvezmény a MINUSZ15 kóddal | Spórolj még ma →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Így foglald le a gyerekeket otthon (nem csak karácsonykor)

Hogyan lehet elérni, hogy a legkíváncsibb gyerekek se unatkozzanak a téli szünetben, és ne idegeljék ki teljesen a szülőket? Sok hasznos tippünk van ehhez, a hagyományos játékoktól kezdve a különleges újdonságokon át egészen a kreatív szettekig. És ezek nemcsak a csemetéket, de a szülőket is szórakoztatják.

Irány társasozni!

A mesenézés és a táblagép magányos nyomkodása lefoglalja a kicsiket, ám az semmiképp sem egészséges, ha napi szinten hosszú órákat nézik a képernyőt.

Sokkal jobb, ha másokkal játszanak együtt a kicsik. Erre ideálisak a társasjátékok, amik amellett, hogy jó szórakozást jelentenek, fejlesztik a stratégiaalkotást, a logikus gondolkodást és a kudarctűrő képességet is. Válaszd azt a társast, ami a legjobban passzol csemetéid életkorához és ízléséhez.

Vágni, ragasztani, alkotni

Amikor a gyerekek papírból vágnak ki formákat, és origamit hajtogatnak, nemcsak jól érzik magukat, de sokat fejlődnek finommotorikus készségeik. És a végén több türelmük is lesz ettől, mint amennyi neked van.

Gyerekszoba dekorálás

A gyerekek büszkék arra, ha kézzel készített dekoráció díszíti a szobájukat. Így igazán jó időtöltés, ha papírból vágtok ki figurákat, állatokat vagy origami madarakat hajtogattok együtt, és utána felfüggesztitek a szobába. A gyerekek kézügyessége is fejlődik ettől.

Ha még nagyobb változást szeretnél a lurkó szobájában, válassz gyermekeddel közösen egy Dekornik falmatricát, ami teljesen megváltoztatja a szoba összképét.

Logikai és stratégiai játékok

A logikai és stratégiai játékok lekötik a kicsik gondolatait, az erre nyitott csemeték akár egész délután elvannak velük, és ráadásul fejlődik a koncentrációs képességük. Ezek a játékok kissé addiktívak, lehet, hogy a végén még te is rákapsz!

Kincskeresésre fel!

Rejts el egy kincset a nappaliban vagy a kertben, és adj hozzá egy-két instrukciót a kicsiknek, hogy merre találják. A kis Sherlock-ok expedícióját egy nagyítóval vagy távcsővel is megtámogathatod.

Főzni jó!

A picit nagyobb gyerekek értékelik a közös sütés-főzést. Előszeretettel használják általában a kicsik a sütikiszúrókat, és szívesen pakolják be a tepsibe a sütésre váró kekszeket.

Zenei tehetségek

Ha csemetéd otthon szaggatja a húrokat, vagy folyamatosan a pianínót nyüstöli, nos, az kissé idegtépő lehet. Ugyanakkor az is szempont, hogy a zenélés fejleszti az agyat, és az is időben kiderülhet így, ha gyermeked egy zenei tehetség.

A jövő tervezői és ezermesterei

Az ezermester típusú csemeték képesek hosszú órákat eltölteni egy játék barkácskészlet társaságában. A ceruzák, ollók, vonalzók, fogók, ragasztószalaggok és kalapácsok végtelen lehetőséget teremtenek számukra a játékhoz. Szerezz be egy stílusos dobozt vagy táskát a játékaik tárolásához!

Bunker építés

Takarókból és lepedőkből épített kuckókban egy egész délutánt el lehet tölteni. Alkoss egy mesés teret a kicsiknek, ahol kedvükre szórakozhatnak!

Válassz variálható és átalakítható bútorokat a gyerekszobába. A ház alakú ágy varázskunyhóvá vagy hercegnői lakosztállyá alakítható egy kis fantáziával.