Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Unalmas tárolóhelyiségből elegáns női budoár

MICHAELA ŠELENBERKOVÁ • DECEMBER 29.

Lehetséges-e egy kisebb tetőtéri szobát elegáns, többfunkciós budoárrá alakítani, amelyet többféle célra is fel lehet használni? Ewa Farna cseh-lengyel énekesnő otthonában bebizonyítottuk, hogy igen. Most Lindával, a tervezővel beszélgetünk az átalakításról. Le sem tagadhatjuk, hogy mi imádjuk a végeredményt. Na és neked hogy tetszik?

Linda, te segítettél Ewa Farne-nak, hogy - ahogy ő fogalmazott - a nem létező szoba női birodalommá változzon. Mesélnél nekünk a szoba adottságairól?

Tetőtéri szoba volt, amely korábban csak tárolóként szolgált, ami nagy kár volt, mert az ablakból gyönyörű kilátás nyílik a környező vidékre. Ráadásul a nappali fény gyönyörűen megvilágítja a szobát.

Voltak buktatók, amelyekkel meg kellett küzdenetek?

Mint említettem, a szoba a tetőtérben van, ami érdekes szögeket eredményez. A megfelelő beépített szekrények kiválasztásakor is körültekintőnek kellett lennünk. Szerencsére ezek a szekrények tolóajtóval rendelkeznek, így könnyen nyithatók, és a többi bútort sem kellett távol tenni tőlük.

Ewának állítólag nagyon konkrét elképzelése volt arról, hogy milyen legyen a szoba. Mit szeretett volna, és ehhez képest volt-e valami, amiről lebeszélted?

Igen, így igaz. Nagyon tisztában volt vele, hogy milyen színű és stílusú bútorokkal szeretné berendezni a szobát. Az elején felvázolta a szoba funkcióival kapcsolatos elvárásait is, ami megkönnyítette a közös munkát.

Olyan szobát szeretett volna, ahol elfér egy fésülködőasztal a sminkes dolgaival, ugyanakkor dolgozni, alkotni és pihenni is tud. A szobát éjszakai tartózkodásra is fel kell használni.

Nem emlékszem, hogy le kellett volna beszélnem valamiről, nem volt rá szükség. Inkább megpróbáltam megfelelő termékek felé irányítani, amelyek illeszkednek a helyiségbe, egymáshoz is passzolnak, és teljesítik azt a funkciót, amelyet Ewa elvárt tőlük.

Hogyan jellemeznéd a választott stílust? Hogyan dolgoztál a színekkel és az anyagokkal?

Azt mondanám, hogy a szoba a glamour-boho stílust képviseli, ami nagyon közel áll Ewa személyiségéhez. A szoba domináns jegye a petróleumkék árnyalat, amelyet az egyik fal festésére használtunk. A kanapéhuzaton is visszaköszön, majd a beépített szekrények fülkéiben is megismétlődik. A fülkét egyébként a tolóajtó egyszerű eltávolításával hoztuk létre.

Tekintettel arra, hogy a szobában sok a természetes fény, nem kellett aggódnunk emiatt a viszonylag sötét szín miatt . A fennmaradó falakat, beleértve a mennyezetet és a beépített szekrények meglévő tolóajtóit bézs árnyalatúra festettük.

A kiegészítő szín a púderrózsaszín lett, amely aztán megjelenik a kiegészítőkön és a textíliákon is. Ez egy nagyon szép színkombináció. Ha a saját ízlésed szerint rendezed be a szobádat, akkor biztos, hogy jól fogod benne érezni magad.

Mi a helyzet a termékek kiválasztásával? Szoktál konkrét darabokat ajánlani?

Mint minden hasonló együttműködésnél, most is több opciót mutattam Ewának. Mivel a Bonami termékpalettája rendkívül széles, szerencsére volt miből válogatnunk. Természetesen mindig meggyőződtem róla, hogy a kiválasztott bútorok és kiegészítők egymáshoz is passzolnak. Persze Ewa meglátásai is fontosak voltak, így mindent beszereztünk, amire a munkához és a pihenéshez szüksége lehet.

Van valami ajánlásod az olvasóknak, akik egy kisebb szobából szeretnének többfunkciós teret kialakítani?

Mindenképpen javasolnám nekik, hogy jól tervezzék meg a szobát. Ideális esetben alaprajz formájában, a kiválasztott darabok tényleges méreteivel, hogy mindennek meglegyen a maga helye, és elegendő hely maradjon a mozgáshoz.

Mint említettem, célszerű előre tisztázni, mire szolgál majd a szoba, és ennek megfelelően beszerezni a bútorokat.

Végül, de nem utolsósorban szeretném hangsúlyozni a szín és a stílus fontosságát. Érdemes inspirációkat gyűjteni Pinteresten, és azt a stílust végivinni a tervezés során.

Érdekel valamelyik darab Ewa budoárjából? Minden bútort és kiegészítőt megtalálsz nálunk!