Mid Season Sale | Vásárolj akár 40%-kal olcsóbban →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

5 tipp a gardrób átrendezéséhez

Beáta Vaňková
Beáta Vaňková
Bonami Blogger

A ruhatárad roppant zsúfolt, mégis gyakran érzed azt, hogy nincs egy göncöd sem, amit felvehetnél? Ugyanazt a néhány darabot hordod felváltva? Akkor épp itt az ideje, hogy átrendezd a gardróbod. Tippeket adunk hozzá, hogyan érdemes.

Megmutatjuk, milyen kiegészítőket szerezz be, hogy a legtöbbet hozd ki a ruhásszekrényedből, hogy hogyan hajtogathatod sokkal hatékonyabban a ruhákat, és milyen rendszerezők teszik átláthatóvá a gardróbod. Az alábbi cikkben pedig ruhásszekrényed tartalmához is találhatsz inspirációt: Divat trendek 2022 GLAMI ősz-tél

Oszd fel kategóriákra a polcokat

Oszd fel a szekrény egyes polcait kategóriákra, például pólók, pulóverek vagy nadrágok szerint. Majd ezeket csoportosítsd alkategóriák szerint különféle rendszerezők segítségével. Például a póló kategóriát feloszthatod topokra, rövid és hosszú ujjú pólókra. A nadrágokon belül pedig lehet farmer, ünnepi nadrág és melegítőnadrág kategória.

Tedd szemmagasságba a leggyakrabban használt ruháid. A kevésbé szükséges darabok lehetnek az alsóbb polcokon.

Használj vállfákat!

A ruhákat érdemes egy praktikus rendszer szerint vállfákra aggatni. Sorban felakaszthatod az ujjatlan, a rövid ujjú, a hosszú ujjú ruhákat, a pulóvereket, majd a kabátokat. Az egyes kategóriákon belül pedig színek szerint is rendszerezhetsz.

A finomabb anyagokból készült ruhákhoz szélesebb vállfákat válassz, ideális esetben pedig olyanokat, amik csúszásgátlós bársony anyaggal vannak bevonva. A drótból készült akasztók károsíthatják a finomabb kelméket. Az övekhez, kézitáskákhoz, sálakhoz és sapkákhoz használj speciális vállfákat, így tökéletesen átlátható lesz minden a gardróbodban.

Hogyan hajtogass?

A ruhákat összehajtva és élükre állítva tedd a fiókokba. Így jobban átláthatod az összes darabot, és ha kiveszel egy ruhát, nem dől szét az egész kupac. A polcok és a fiókrendszerezők szintén nagyon praktikusak, mivel lehetővé teszik a ruhák átlátható elrendezését. Még pöpecebben rendserezhetsz a polcokhoz kapható fém elválasztókkal, ameik helyet biztosítanak a pólóknak, pulóvereknek, törölközőknek és ágyneműknek.

Praktikus gyerekholmi tárolás

A gyerekek ruháit típustól függően különböző tárolódobozokban tárolhatod. Az egyik dobozba teheted például élükre állítva az összehajtott pólókat, a nadrágokat pedig egy másikba. Ha minden dobozra ragasztasz címkét, a gyerekek önállóan is könnyen megtalálhatják, amire szükségük van.

Fehérneműk rendszerezése

Javasoljuk, hogy a komódban lévő fehérneműket polcokra, rendszerezőkbe vagy dobozokba tedd. A lényeg, hogy elkülönítsd a mindennapi viseletre szánt darabokat a különleges alkalmakra szánt fehérneműkig. Így mindig rögtön kéznél lesz, amire épp szükséged van.