Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Így újult meg a blogger kisfiának gyerekszobája

Öröm és szórakozás is lehet a kis virgoncok szobájának felfrissítése, ugyanakkor a funkcionalitást célszerű mindig szem előtt tartani. Hol van az a kiságy, amelyik együtt nő a csemetéddel? Melyik motívum nem válik sosem unalmassá a falon vagy az ágyneműn?

A gyerekszoba átalakításról egy 3 éves kisfiú anyukája, a cseh smoothandcooking blog írója osztja meg tapasztalatait.

Egy szoba, amely soha nem lesz unalmas

Kateřina a szavak helyett a cselekvést részesíti előnyben, aki nem habozik saját kezébe venni az irányítást. Nem számít, hogy több fogásos menüt készít vacsorára vagy a gyerekek szobáját alakítja át, mindig teljes erőbedobással dolgozik! Miután lecserélte Tobi ágyneműjét eldöntötte, hogy az egész szobáját átalakítja.

"Tobi nagyon szereti a változásokat. Neki köszönhetően új megvilágításban látom a játékokat és a kiegészítőket. Örömmel és rendszeresen rakosgatom a bútorait és játékait. A szobáját mindig vonzóvá és érdekessé teszem a számára."

Tehát, hogy a szoba ne legyen mindig egyforma Kateřina két, eltérő stílusú kiegészítő készletet választott különböző színekben, amelyeket az év folyamán rendszeresen cserélgethet. Az első változatban a meleg bézs-mustár árnyalatok dominálnak, míg a másik változatnál a kék friss árnyalatait részesítette előnyben. A természetes anyagoknak köszönhetően a szoba mindig hangulatosnak tűnik.

Ideális gyerekágy

Két éve kezdtem el nézegetni az ágyakat. Olyat kerestem, ami egyszerű, praktikus, különleges, és igazán tetszik a gyerekeknek. Tobiasnak elég kicsi a szobája, ezért szerettünk volna helyet spórolni.

160 cm-es hossz és 90 cm-es szélesség ideális - így alvás előtt, vagy ha épp beteg lenne, én is odafekhetek Tobias mellé.

Az Adeko gyerekágyába első pillantásra beleszerettem. Tömörfából készült, ideális a mérete, és a formatervezés során kialakított természetes oldalfalak megvédik a kicsit a leeséstől.

Egy pillanatig nem volt kérdés, hogy erre van szükségünk. 2 év használat után is ugyanúgy szeretjük ezt az ágyat, mint az elején, és mindenkinek nagyon tetszik, aki megfordul nálunk.

Ágyneműhuzat kiválasztása

Itt volt az idő lecserélni Tobias ágyneműjét egy nagyobbra, és új huzatokat választani hozzá. A Mumla márka letisztult szépségű darabjai régóta tetszenek.

Úgy gondolom, hogy ezeknek az ágyneműhuzatoknak a mintái valóban időtlenek. A természetes nyomatok pedig az erdő hangulatát viszik el a szobába. Tobias második huzatnak maga választhatott egy természetet ábrázoló és egy minimalista, pöttyös darab között. Meglepetésemre a pöttyöset választotta, de persze engedtem neki.

Ebben a huzatban egész kamaszkoráig aludhat, mivel időtálló, és ez a minta minden korosztály számára ideális. Saját magamnak is el tudom képzelni.

Hol a helye?

Örök dilemma, amit minden család ismer: Hol tároljuk a legót (és társait)? Mit sem sejtve megveszel egy doboz játékot, aztán nincs megállás. Pár év múlva már egy hatalmas gyűjteményed van.

Ezért kerestünk mi is jó nagy tárolókosarat. A Bloomingville darabja nagyon jó szolgálatot tesz.

Olyan tartós, hogy több tesó is használhatja egymás után. A valóságban pedig még szebb, mint a fotón, és tényleg jó sok minden belefér.

Aranyos motívumok

Tobi imádja a változásokat, én pedig a kedvéért szívesen alakítok a dolgokon. Neki köszönhetem, hogy játékosabban és új megvilágításban látom a világot, ezért örömmel és gyakran rendezem át a bútorait és játékait, hogy sokáig érdekes maradjon számára a kuckója