Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Tippek a kerti ülőhelyhez egy nagyobb családnak

Alig várod, hogy a kertben töltsd a tavaszi hétvégéket és a nyári estéket a családoddal és a barátaiddal, de még nem tudod, hogyan lesz igazán praktikus és kényelmes a kültéri ülőhely?

Fontos, hogy pontosan letisztázd magadban, mit vársz el zöld oázisodtól, és mi minden kell ehhez. Mi tippeket adunk a kerti bútorok, textíliák és kiegészítők kiválasztásához.

1. A kerti bútorok átgondolt kiválasztása

Egy nagy kertben nem korlátoz be a helyhiány, mégis vannak fontos szempontok a kerti bútorok kiválasztásánál. A jó kültéri bútor stabil, és tartós anyagokból készül.

Ha a kerti bútorokat gyakran beviszitek a tető alá, akkor érdemes összecsukható darabokat beszerezni. Lehetőleg a könnyű, de tartós alumíniumból készülteket válaszd. Cikkünkben további tippeket olvashatsz az ideális bútorok kiválasztásáról.

A Hartman kültéri kanapéja ugyanolyan kényelmet nyújt, mintha a nappaliban pihennél. A praktikus gyorsan száradó habbal készült üléspárnái és a tartós külső huzatok miatt az eső sem gond neki.

A Jeremy kollekció huzatai speciális, mosható Sunbrella anyagból készülnek, amelynek még a hosszan tartó eső sem árt. Nagy légáteresztő képességének köszönhetően gyorsan szárad, és ellenáll a penésznek.

2. Határozd meg a fő stílusirányt!

Bár többféle stílus is jól megfér egymással a kertben (például a modern bútorokhoz jól illenek a kissé rusztikus kiegészítők), mégis érdemes letisztázni, hogy melyik stílus lesz a fő irány, és ezzel egységessé tenni az egész kertet.

Ezután itt-ott feldobhatod az összképet más jellegű kiegészítőkkel vagy dekorációval. Így a kerted élettelivé válik, és úgy lesz egységes, hogy nem tűnik majd unalmasnak.

3. Teremts egy pihenőkuckót!

Mindig nagy a nyüzsgés a családodban? Akkor alakíts ki egy elvonulós pihenőhelyet a kert központjától kicsit távolabb!

Ez lehet akár egy két fa közé erősített függőágy, vagy egy szabadon álló függőszék valamelyik fa árnyékában. Meglátod, a kerted pihenőkuckója a nagyobb összejöveteleken is népszerű lesz.

4. Gondoskodj kerti tárolóhelyekről!

Tedd egyszerűbbé a dolgod a családi étkezések vagy kerti partik alatt! Jó lenne, ha nem kellene mindig beszaladgálnod a házba?

Csak annyit kell tenned ehhez, hogy beszerzel egy praktikus szabadtéri tálalóasztalt tárolószekrénnyel. Így mindig kéznél lesz a grillezéshez szükséges valamennyi edény és eszköz. A párnák és ülőpárnák tárolására pedig ideális egy tárolóhellyel ellátott pad.

További tippeket szeretnél a stílusos kerti bútorok és kiegészítők kiválasztásához? Fedezd fel a többi inspirációt!