Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Készíts reggelit Kitchenette blogger ötletei alapján!

Te is szereted a lassan induló hétvégéket? A reggeli és az ebéd rendszeresen egy délelőtti étkezéssé fonódik össze? Kövesd Kitchenette food blogger tanácsait és minden alkalommal tökéletes fogásokat készíthetsz a késői reggelikhez vagy a korai ebédekhez. Mindössze jó minőségű kiegészítőkre és egy kis időre lesz szükséged.

Próbáltad már a sajtos gofrit? Vagy, ha édesszájú vagy biztosan értékelni fogod a fahéjas és vaníliás zabkását! Meríts ihletet a fotókból és receptekből!

Sajtos gofri

4 adaghoz

Hozzávalók:
220 g sima búzaliszt (feléhez használhatsz teljes kiőrlésű lisztet is)
40 g kukoricakeményítő
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só, frissen őrölt bors
330 g kefir
2 db tojás
60 g vaj
110 g reszelt sajt (gouda vagy cheddar)
140 g főtt spenót apróra vágva

Tálaláshoz:
szeletelt zöldségek (avokádó, paradicsom, hagyma, olajbogyó)
feta sajt
szelet füstölt lazac
szál kapor és bazsalikomlevél
tükörtojás

Elkészítés:

1.
Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, keményítőt, sütőport, szódabikarbónát, sót és borsot. Jól keverd össze. A tökéletes hatás érdekében át is szitálhatod a hozzávalókat keverés előtt.

2.
Olvaszd fel a vajat alacsony hőmérsékleten egy kis tálban. Amikor folyékony, tedd félre az edényt, és add hozzá a többi hozzávalót, a kefirt, tojást, reszelt sajtot és a fűszernövényeket. Melegítsd fel a gofrisütőt közepes vagy nagy hőmérsékleten.

3.
Ezután dolgozd össze a két keveréket. Itt is ugyanaz a szabály érvényes, mint a palacsintánál, nem szabad túlságosan összedolgozni a keveréket. Csak addig keverd, amíg a lisztcsomók teljesen eltűnnek. Ha kész a tészta, azonnal szép aranysárgára sütheted a gofrikat. Ne felejts el a sütések között olajspray-t használni.

4.
A gofrikat, füstölt lazaccal, tükörtojással és zöldségekkel díszítve tálald.

Zabkása

4 adaghoz

Hozzávalók:
1 reszelt alma, héjával együtt
130 g zabpehely
1 l víz
3 evőkanál chia mag
csipetnyi só
2 evőkanál méz
fűszerek (fahéj, kardamom vagy vanília)

Tálaláshoz:
4 barack, sárgabarack vagy szilva
20 g vaj
1 dl víz
½ teáskanál fahéj, vanília vagy kardamom
egy marék (pörkölt) dió vagy más mag
1 teáskanál juharszirup vagy méz

Elkészítés:

1.
Tedd az összes hozzávalót és a zabkását egy közepes méretű tálba! Kezd el főzni, amíg besűrűsödik.

2.
Közben egy serpenyőben pirítsd meg a diót és ha kész, húzd le a tűzről és locsold meg juharsziruppal. A keveréket terítsd ki egy sütőpapírra, hogy kihűljön.

3.
A vajat, az 1 dl vizet, a fahéjat és a szeletelt gyümölcsöket tedd egy edénybe és addig főzd, amíg a gyümölcs megpuhul. Az főzési idő eltérhet a gyümölcs típusától függően.

4.
A tálalás előtt locsolj a tetejére a gyümölcsfőzetből és hintsd meg a pirított dióval. Végül egy kis juharszirupot is csurgathatsz rá.

Hívd meg szeretteidet egy késői reggelire és élvezd a lassú reggeleket!

Jó étvágyat kívánunk!