Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Skandináv ihletésű modern étkező

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Egyszerűség és könnyedség - ezekkel a szavakkal írhatunk le legjobban egy skandináv étkezőt. A letisztult vonalaknak, minimalista bútoroknak és dekorációknak köszönhetően ez a stílus több mint ideális kisméretű helyiségekhez.

Meríts ihletet tippjeinkből, és lehelj skandináv stílust az étkeződbe!

Bonyodalmaktól mentes

Egy tipikus skandináv étkezőben a természetes alapanyagok dominálnak, közülük is főleg a fa. Az egyes darabok kiválasztásakor koncentrálj a letisztult formákra, a minőségi anyagokra és a pontos kivitelezésre!

Finomabb benyomást keltenek a lekerekített vonalak. Hogy barátságosabb és kényelmesebb legyen az étkező, a fát fém elemekkel és világos színekkel kombináld!

Egyszerű elegancia

Asztalok és székek esetén bízz a legegyszerűbb formákban, és egy semleges palettában! A fekete, a szürke és a krémszínnel tökéletes alapot teremthetsz a merészebb elemekhez és színekhez.

A lakberendezők kedvenc trükkje

Egy kis lazaságot is vihetsz az ebédlőbe, ha játékosan kombinálod a hasonló alakú, de különböző színű és felépítésű székeket.

Stílusos teríték

A természetes elemek kulcsszerepet fognak játszani a kiszolgálás során. Ne félj a különböző stílusok és anyagok kombinálásától!

Ha kiválasztasz egy színpalettát, akkor érdekes hatást érhetsz el egy színesebb elemmel. Például a kerámiából készült egyedi tányérok, fekete fém evőeszközök és okker len szalvéták jól kitűnnek a natúr a fa asztallapon.

Ellentétek vonzásában

Egy minimalista készlet teret ad a kísérletezésre. A letisztult formák remek alapot jelentenek a merészebb darabokkal való kombináláshoz.

Mediterrán hatás

Szereted a mediterrán tálalást is? Csak néhány szabálytalan alakú rattan betétre, és kerámiatálra van szükséged, és villámgyorsan kész is a délies hangulat.

Hangsúlyos részletek

Bár az asztalnál maguk a felszolgált ételek érdemlik a legtöbb figyelmet, ne félj dekorációkat is használni! És persze figyelj a mértékre!

Ha az étkészlethez hasonló egyszerű formákat, anyagokat és árnyalatokat választasz, nem lősz mellé. Válassz olyan vázát, ami nem zavarja a szemkontaktust!

Ha különlegesen egyedi terítékre vágysz, szerezz be egy különleges, szoborra emlékeztető vázát, ami egyszerre praktikus és stílusos.