15% árengedmény lámpáinkra a LAMPA15 kóddal | Spórolj még ma →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Melegítsd fel otthonod szőnyegekkel és szőrmékkel!

Az esős, hideg napokon olyan jó hazaérni az otthon melegébe. Ehhez jól jön egy kis plusz segítség is. A takarók, párnák és szőnyegek melegséget visznek a szobákba. A ruháinkat és az ágyneműt az évszaknak megfelelően váltogatjuk, miért ne tennék ugyanezt a szőnyegekkel is? Amikor kint hideg van, a szőnyegek melegen tartják a talpad. Mutatjuk, hogyan fűtsd fel velük a tér hangulatát!

Válassz anyag és vastagság szerint!

A vastag szőnyegek általában jobb hőszigetelést biztosítanak, mint a vékonyabb darabok. Természetesen a hőszigetelő képesség az anyagtól is függ. A gyapjúszőnyegek a legmelegebbek, és a zajokat is jól tompítják. Ha a szőnyegnek sáros talpacskáknak és mancsoknak is ellen kell állnia, akkor viszont érdemes egy könnyebben tisztítható, vastagabb pamutszőnyeget választani.

Hosszúszálú szőnyegek

A 25 mm-nél hosszabb szálhosszúságú szőnyegek közé tartozik például a shaggy, amely különleges stílust visz otthonodba szőrös-bolyhos megjelenésével, és a téli estéken hazaérkezve is jól átmelegíti a lábfejed. A hosszúszálú szőnyegek általában nagyon kellemes tapintásúak.

A legjobb helyek a szőnyegeknek

A padlók önmagukban is szépek, de a hideg járólapon vagy padlón járkálni nem egy szívderítő élmény. Tegyél ezért oda szőnyegeket, amerre gyakran járkálsz a lakásban. Jó ötlet például az ágy és a kanapé mellé, az étkezőasztalhoz, a terasz elé és a konyhában a mosogató elé tenni egy-egy darabot. A konyhába válassz könnyen tisztítható, tartós szőnyeget!

Szőrmékkel stílusosan

A csillogó, bolyhos hatású szőrmék stílust visznek otthonodba, akár egy tömbházban, akár családi házban élsz. Választhatsz például igazi juhszőrmét, de a műszőrme is ugyanolyan puha és kellemes tapintású!

Rétegzés

Lehet, hogy még nem vetted észre, de a szőnyegek egymásra rétegezése egyre népszerűbb lakberendezési trend. Teríts például egy bolyhos plüss szőnyeget a vékony juta szőnyegre, vagy dobj egymásra több szőrmét. Bátran kombináld a különféle textúrákat és mintákat, nagyon hangulatos lesz az eredmény.

Meleg színek a hidegben

A megfelelő színek kiválasztásával jobb lesz az összkép. A földes árnyalatok sokkal melegebb hatást gyakorolnak, mint például a hűsítő fehér. Ha télre melegebb hatást szeretnél elérni, válassz vörös, barna, narancs, zöld vagy okkersárga szőnyeget otthonodba!