Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Vasalás egyszerűen? Lehetséges!

Míg van, aki a mosást és a vasalást egészen pihentetőnek találja, addig van, aki a véget nem érő házimunka egyik legunalmasabb feladatának éli meg. A cél azonban mindenki számára ugyanaz: a legjobb eredmény elérése a legkisebb erőfeszítéssel.

Íme néhány tipp és trükk, amivel megkönnyítheted a vasalást!

1. Moss okosan!

A hatékonyabb vasaláshoz vezető út a megfelelő mosóprogram kiválasztásával kezdődik. Ökölszabály, hogy minél kisebb a sebesség, annál kevésbé gyűrődik az anyag, és így kevesebb időt kell vasalással tölteni.

Miután kivetted a gépből, rázd fel jól a ruhát, így az anyag megnyúlik és megkíméled magát a felesleges vasalástól.

2. Ne hagyd teljesen megszáradni a ruhákat!

Egy másik trükk a vasalás megkönnyítésére az, ha a ruhát korán leveszed a fogasról. Győződj meg róla, hogy még kicsit nedves. Meglátod, a vasaló így könnyebben megbirkózik a redőkkel, mint száraz felületen.

3. Válogass hőmérséklet szerint!

A hatékony vasalás érdekében válogasd szét a ruhadarabokat aszerint, hogy milyen hőmérsékletet igényelnek. Kezdd a legalacsonyabb hőmérséklettel, amit a poliészter és a műszálak igényelnek. Végül vasald ki a legmagasabb hőmérsékletet igénylő pamut- és vászonszöveteket.

Ne felejtsd el eltávolítani a szöszöket! Egy szösztelenítővel ez szinte gyerekjáték.

4. Ellenőrizd a vasalót!

Használat előtt ellenőrizd a vasaló állapotát. A vasalófelületnek tökéletesen tisztának kell lennie, hogy ne tegye tönkre a ruhát. Győződj meg arról is, hogy nincs vízkőlerakódás.