Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Vasalás egyszerűen? Lehetséges!

Míg van, aki a mosást és a vasalást egészen pihentetőnek találja, addig van, aki a véget nem érő házimunka egyik legunalmasabb feladatának éli meg. A cél azonban mindenki számára ugyanaz: a legjobb eredmény elérése a legkisebb erőfeszítéssel.

Íme néhány tipp és trükk, amivel megkönnyítheted a vasalást!

1. Moss okosan!

A hatékonyabb vasaláshoz vezető út a megfelelő mosóprogram kiválasztásával kezdődik. Ökölszabály, hogy minél kisebb a sebesség, annál kevésbé gyűrődik az anyag, és így kevesebb időt kell vasalással tölteni.

Miután kivetted a gépből, rázd fel jól a ruhát, így az anyag megnyúlik és megkíméled magát a felesleges vasalástól.

2. Ne hagyd teljesen megszáradni a ruhákat!

Egy másik trükk a vasalás megkönnyítésére az, ha a ruhát korán leveszed a fogasról. Győződj meg róla, hogy még kicsit nedves. Meglátod, a vasaló így könnyebben megbirkózik a redőkkel, mint száraz felületen.

3. Válogass hőmérséklet szerint!

A hatékony vasalás érdekében válogasd szét a ruhadarabokat aszerint, hogy milyen hőmérsékletet igényelnek. Kezdd a legalacsonyabb hőmérséklettel, amit a poliészter és a műszálak igényelnek. Végül vasald ki a legmagasabb hőmérsékletet igénylő pamut- és vászonszöveteket.

Ne felejtsd el eltávolítani a szöszöket! Egy szösztelenítővel ez szinte gyerekjáték.

4. Ellenőrizd a vasalót!

Használat előtt ellenőrizd a vasaló állapotát. A vasalófelületnek tökéletesen tisztának kell lennie, hogy ne tegye tönkre a ruhát. Győződj meg arról is, hogy nincs vízkőlerakódás.

5. Válassz praktikus vasalódeszkát!

A jó minőségű vasalódeszka nem csak egy deszka, amin kivasalod a ruháid. Néhány "extrának" köszönhetően lényegesen praktikusabb lehet. Egy fiókkal, zsinórtartóval és tárolóállvánnyal minden kéznél lesz, és semmi sem lesz útban.

Amennyiben speciális, többrétegű vasalódeszka huzatot is használsz, akkor csak az egyik oldalról kell vasalnod az anyagot. Ezzel pedig nemcsak időt, de pénzt is megtakarítasz.