Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Vendégségben a Bonami: Minimalista gyereksarok Bolla Viki irodájában

Pintér Boróka
Pintér Boróka
Bonami Blogger

Maria Montessori szerint minden gyermekben ott van a cselekvési vágy és a világmindenség megismerésének igénye, csak annak kibontakoztatását kell elősegíteni. A kicsi számára biztosítani kell a megfelelő környezetet, ahol szabadon tevékenykedhet és fejlődhet. Így gondolja Kálmán Melinda is, két fiú gyermek és a Varázspalló mamája, oktatási koordinátor és gyógypedagógus hallgató. Sok éve dolgozik azért, hogy ez a fontos üzenet minél több gyerekszobába eljuthasson.

Ez a méltán híres koncepció ezúttal Bolla Viki divattervező műhelyébe kopogtatott be, ahol a Bonami segítségével egy igazi csodavilágot hoztak létre a gyerkőcök számára. Kövesd Melinda tanácsait és teremts egy igazi kreatív kuckót gyermekednek!

Bolla Viki két gyönyörű kislány édesanyja, emellett a viktoriabolla márka tulajdonosa. Az évek során bebizonyította, hogy az anyaság és a karrier építése igenis összeegyeztethető. “A vállalkozásom már anyukaként indítottam. Az anyai énem a munkám során is inspirál, ugyanis a lányaimnak szeretnék egy olyan női mintát mutatni, amiben az anyai lét nem azt jelenti, hogy lemondasz az álmaidról.”

És hogyan lehet tökéletesen vegyíteni az anyaságot a munkával? Egy gyönyörű gyereksarokkal a dolgozószobában, tele készségfejlesztő játékkal, ahol a gyermekek bátran szabadjára engedhetik a fantáziájukat. De mi szükséges egy olyan gyerekszobához, ami a montessori elven alapul?

Egyszerűség

Ha egy játék nem tud mindent, nem túlságosan egyértelmű, akkor a gyerekek szabadon belevetíthetik azt, amit látni szeretnének. Viki is így gondolkodik, a gyereksarokba is olyan tárgyakat, játékokat választott, ami ezt elősegíti.

“Az egyik legfontosabb elem számomra sátor, ugyanis az irodám egy nagy térből áll és tudom, hogy a nagyobbik lányom már szeret elvonulva játszani. Ezen kívül olyan játékokat kerestem, amik akár a kisebbik lányomnak, akár a nagyobbiknak is érdekes lehet. Imádják az építős dolgokat vagy a varázspallót - ami felnőtt szemmel egy fadarabnak tűnik, ők mégis állandóan azon egyensúlyoznak.”

Nyelv

Alakítsatok ki egy olvasósarkot, ahol tudtok együtt mesét olvasni, bekuckózni! Mi jellemző egy Montessori könyvre?

• 0-6 éves kor között a valóságot tükrözi - a kisgyermek most érkezett ide a világra és ezáltal neki ennek a környezetnek a megismerése is számtalan izgalmat rejt. Elsősorban tehát ezt igyekszünk bemutatni neki.

• Életkornak megfelelő, választékos szókincs

• Értékesen szépen illusztrált

• Őszinte, életkorhoz igazodó történeteket mesél el