Lépj be a Bonami világába és szerezd meg az első vásárlás után járó, akár 1 750 Ft kedvezményt! Lépj be a Bonami világába és szerezd meg az első vásárlás után járó, akár 1 750 Ft kedvezményt!
  • Minden nap új ötlet és inspiráció
  • 1 750 Ft hűségpontokban első vásárlásod után
  • Mentsd el a legjobb termékeket a Kedvencek közé
vagy
Belépés Facebook fiókkal
Figyeljük helyetted!

Termékfigyelés bekapcsolva:: A nevű termék mostantól figyelve van!

Amint újból elérhető lesz ez a termék, a(z) e-címen értesítünk Téged! Ha szeretnéd, megváltoztathatod a termék figyeléséhez kapcsolt email címet, illetve a termék figyelését is lehetőséged van deaktiválni. Megváltoztathatod a figyelmeztetéshez kapcsolt email címet.

Ok
Figyelés kikapcsolva

A termék figyelését kikapcsoltad. Ha továbbra is szeretnéd figyelemmel követni, itt tudod újra aktiválni a figyelést.

Ok

Valaki megelőzött!

Sajnáljuk, de valaki megelőzött! :-( A terméket már valaki megvette! Bekapcsolva hagyjuk a termékfigyelőt, hogy legközelebb véletlenül se maradj le róla! Amennyiben már nem szeretnéd figyelni a terméket, deaktiváld a figyelőt! deaktiválás.

Ok

Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
FőoldalFőoldalInspirációk

Hygge: A stílus, ami világszerte elnyerte az emberek szívét

Sötétedik, fellángolnak a kandallóban a fahasábok, a párkányon kellemes gyertyafény pislákol. Te pedig egy kötött kockás plédbe bugyolálva ülsz az öledbe kucorodott macskával, miközben egy jóféle skandináv krimit olvasol, és forró teát kortyolgatsz egy hatalmas bögréből. A hygge állapotát tapasztalod épp: az ideális nyugodt légkört és a tudatos élményét valamennyi pillanatnak. A hygge szó a norvég és a dán nyelvből származik, jelentése sokrétű: egyaránt kifejezi a lélek békéjét és otthonosságérzetét, a mély nyugalmat, a biztonságérzetet. És a forró kakaót egy meggyújtott gyertya társaságában.

Az otthon, mint biztonságos kikötő

A hygge életérzés közvetlenül nem megvásárolható, de lakberendezési tárgyakkal meghívhatod az otthonodba. Az északiak egyfajta megszállottjai a tervezésnek. Tágas otthonaik úgy festenek, mintha egy lakberendezési magazint nézegetnél, mégis sugárzik belőlük az otthonosság érzése. Az északiak számára a lakás egy olyan hely, ahol a szeszélyes időjárás miatt idejük nagy részét töltik. Itt találkoznak a barátaikkal, nagyokat pihennek, és gyakran innen is dolgoznak.

Világos árnyalatokban gondolkodnak, előszeretettel használják a fát és a természetes anyagokat, mértékkel adagolják a színeket, és ha találsz is dekorációt, abból sosincs sok náluk - de ami van, az annál ízlésesebb.

Gyertyák minden mennyiségben
(és néhány lámpa)

Gyertyák nélkül a hygge sem létezik. A skandinávok a világ legnagyobb viaszfogyasztói. Gyertyát gyújtanak otthon, az irodában, az iskolában és a kávézókban is. Talán meglepődsz, de ezek többnyire nem illatosak vagy színesek. Kifejezetten a természetes gyertyák a legnépszerűbbek náluk.

A világosságért érzett rajongás nem merül ki a gyertyalángban. A fény hiánya miatt választani kell még néhány stílusos lámpát is, és ami a legfontosabb: úgy kell felszerelni őket, hogy tompított fényük megnyugtató érzetet adjon. Így nem irritálják a szemet, és harmonikus, intim légkört teremtenek.

A karácsony pedig maga az igazi paradicsom: minden fényárban úszik ilyenkor. Karácsonyi csillag világít az otthonaikban, és minden ablak
mögött ott pislákol a fény.

Ölelni való takarók és párnák

Az éghajlatunk ideális arra, hogy az őszi-téli időszakban úgy töltsd el a szabadidőd, ahogy azt a világ legboldogabb országának lakói teszik. Töltsd meg az otthonod puha párnákkal és takarókkal. Bekuckózni-melegedni ideális hely egy széles ablapárkány, közvetlenül a radiátor felett. Nincs ilyen minden lakásban, de semmi gond: egy kényelmes kanapé vagy fotel is elegendő. Létrehozhatsz egy olvasósarkot is, és máris meghívhatod a barátaid egy csésze kávéra vagy egy pohár borra a saját birodalmadba.

Ha hazaérkezve nem melegít fel eléggé egy forró ital, egy meleg takaró és egy vastag zokni, akkor itt az idő egy jó könyv társaságában beleülni a fürdőkádba. A fürdés (természetesen gyertyafény mellett) persze mindennapos - de annyira hygge pillanat.

Meríts ihletet az északiak bölcsességéből!

Azt mondják, a dánok a legboldogabbak a világon. Ők a bizonyítékok arra, hogy a boldoság titka az, ha élvezzük az élet legapróbb örömeit. Laza hozzáállás az öltözködéshez, az ételekhez és az élethez. Megosztani az örömöket a barátokkal, és szeretni az életet, ahogy van. Ezek legyenek minden egyes nap alapesszenciái.

A regisztrációval elfogadod oldalunk Adatkezelési szabályzatát.