Krumplisaláta, tojáslikőr, friss fűszernövények, illatos sajtok, és még sorolhatnánk azokat az ételeket, amiknek erőteljes illatuk van a hűtőben. Te sem szereted, ha ezek az illatok összekeverednek, ugye?
Elsőre egy igazi küzdelemnek tűnhet az ételek, italok, különböző összetevők elkülönítése, de a megfelelő dobozokat, palackokat, praktikus kellékeket és tippeket bevetve könnyen kialakíthatsz egy átlátható hűtőt. Megmutatjuk, hogyan csináld!
A fűszernövények sokáig frissek maradnak, ha egy nedves szalvétába csomagolod és egy tálba vagy üvegbe helyezed őket.
Hagyd megfelelően szellőzni! Ezt egy speciális betéttel biztosíthatod, amit az alsó fiók aljára helyezel. A műanyag zacskókat kerüld!
Az ételpazarlás elkerülése érdekében szerezz be egy dobozt, és tartsd benne azokat a élelmiszereket, amiknek nemsokára lejár a szavatossági ideje.
Szerezz be speciális dobozokat a lekvároknak, és a fűszereknek, ízesítőknek is. Ez segít a rendszerezésben.
Citromlé, húsleves vagy bor maradt meg a főzés után? Fagyaszd le jégkocka formákban, és használd fel őket újra!
Használj eltérő méretű üvegeket a tároláshoz! Ezek Ideálisak házi gyümölcslevekhez, joghurtokhoz, müzlihez és vajhoz.
A krumplit, fokhagymát, hagymát, gyömbért érdemes szobahőmérsékleten, egy sötétebb helyen tárolni. Használj hozzá légáteresztő zsákokat, ládákat vagy dobozokat.