15% kedvezmény a MINUSZ15 kóddal | Spórolj még ma →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Így tedd rendbe a kamrát és használj konyhai rendszerezőket!

Kamra, spájz, éléskamra - akárhogy is hívod otthonod ételtárolásra alkalmas helyét, az biztos, hogy a jól rendszerezettt ételek megkönnyítik a főzést és a vásárlást is.

Fedezd fel a legjobb tippeket és trükköket, amelyekkel nemcsak áttekinthetővé teheted a kamrád, hanem magazinba illően stílusossá is.

Leltározz!

Az első lépésben vedd sorra a kamrádban lévő összes ételt. Ellenőrizd, nem járt-e le valamelyik szavatossági ideje.

A lisztet, rizst, tésztát és hasonlókat öntsd át edényekbe, dobozokba vagy üvegekbe.

Ez megvéd attól, hogy rovarok költözzenek a spájzodba, ráadásul jobban is mutatnak ezekben az ételek.

Ételtárolás profin

• A burgonyát, a fokhagymát és a hagymát jól szellőző dobozokban tárold, a kamra legalsó részén, ahol sötétebb és hidegebb van.

• Fa- vagy műanyag dobozokban, kicsit magasabban tárold azokat a gyümölcsöket és zöldségeket , amelyeknek nem kell a hűtőszekrényben lenniük. Ilyen például az alma, a körte, a banán és a padlizsán.

• A következő polcra a különféle olaj- és ecettárolókat, illetve a rizs- és hüvelyesek vagy a liszt tárolására szolgáló üvegeket tedd. Ezek nagyjából szemmagasságban lesznek, így érdemes ide tenni az olyan alapvető alapanyagokat, amik a főzéshez kellenek.

• A legfelső polcokra tedd a konzerveket, befőtteket, gabonaféléket és egyéb tartós élelmiszereket, amelyekre nincs olyan gyakran szükség.

Zónák szerinti ételtárolás

Használd tematizálva az ételtároló dobozokat! Az egyikbe tedd például a sütéshez, a másikba a reggelihez szükséges alapanyagokat. A harmadikba pedig mehetnek a gluténmentes ételek. Ez a forgatható tálca átláthatóbbá teszi a fűszereket és egyebeket.

Tárold hátul a leghosszabb lejáratú új élelmiszereket. Szerezz be egy lépcsős konyhai rendszerezőt, hogy minden étel szem előtt legyen.

Használd a legjobb kiegészítőket!

Szerezz be egy spéci bögretartót és polcot, ami segít a lehető legtöbbet kihozni a rendelkezésre álló helyből.

Nagyon praktikus ez a konyhai függőkosár is, amiben tortillát, ételcsomagoló anyagokat vagy a konyharuhákat is tárolhatod.

Túl sok helyet foglal az eredeti dobozaikban tárolni a kávékapszulákat, ezért szerezz be egy stílusos és praktikus kávékapszula tartót.

Rendszerezz a legjobb dobozokkal!

A dobozoknak ideális esetben légmentesen és könnyen zárhatónak kell lenniük.

Az átlátszó dobozokkal átláthatod, hogyan fogy az élelmiszer, így időben beszerezheted, ami kell.

Ragassz címkéket a nem átlátszó dobozokra, így mindig tudni fogod, melyiket vedd le a polcról.