20% kedvezmény 80 000 Ft feletti rendelés esetén | Kedvezménykód: MINUSZ20 →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Hogyan tartsd tisztán a konyhát?

Tudjuk, hogy a konyha tisztántartása nagyon fontos, de már eleged van a folyamatos söprögetésből, törölgetésből és mosogatásból? Te is úgy érzed, hogy hosszas órákat pazarolsz el a konyha takarítására?

Összegyűjtöttünk neked néhány hasznos tippet és kiegészítőt, amelyek segítségével gyorsan és hatékony takaríthatod ki a konyhát.

Kezdd a használt edényekkel!

Először gyűjtsd össze a konyhában használt edényeket és az étkezőasztalon heverő tányérokat, evőeszközöket és poharakat, majd tedd a mosogatógépbe és kapcsold be!

Ha kézzel mosogatsz, tisztítás és szárítás után egyből tedd be az edényeket a szekrénybe, hogy ne foglaljanak sok helyet. Ezután már könnyeb lesz a konyhai felületek és az étkezőasztal tisztítása.

Haladj fentről lefelé!

Kövesd a takarítás egyik alapszabályát - haladj fentről lefelé! Kezdd a portörlést a felső polcokkal, majd fokozatosan haladj lefelé és a padló tisztítását hagyd legutoljára. Fontos a padlónál, hogy felmosás előtt ne felejts el összesöpörni!

Tipp: Ne felejtsd el tisztántartani a konyhai készülékeket!

Nem kell napi rendszereséggel kitakarítani például a sütőt, de ha havonta egyszer rászánsz egy kis időt, megkímélheted magad a nagyobb, nehezen eltávolítható szennyeződések takarításától! Ezzel a módszerrel lehet, hogy többször fogsz takarítani, de összeségében sokkal kevesebb időt kell rászánni.

Rendezett hűtőszekrény

Válogasd ki a lejárt szavatosságú ételeket, töröld le a polcokat és szerezz be néhány rendszerezőt, amelyekkel sokkal jobban átlátható lesz hűtő.

Hányszor fordult elő veled is, hogy lejárati idő után joghurtokat vagy penészes sárgarépát kellett kidobolnod a hűtő legalsó fiókjából? Hidd el, hogy egy jól rendszerezett hűtőszekrénnyel minimálisra csökkentheted az ételek és élelmiszerek pazarlását!

Használj tiszta kiegészítőket!

Mosd ki a használt konyharuhákat, ételfogó kesztyűket, kötényeket és alátéteket! Az elhasznált szivacsokat, súrolópárnákat és keféket dobd ki és cseréld le újakra. Ezek az apró dolgok azért fontosak, mert tiszta konyhát csak tiszta eszközökkel hozhatsz létre.

Rend a lelke mindennek!

A hűtőhöz hasonlóan a konyhaszekrényekben és a fiókokban is átgondolt szervezésre van szükség. Ezt praktikus polcok, dobozok, állványok és fali rendszerezők segítségével érheted el.

Ezekkel a kiegészítőkkel extra tárhelyeket szabadíthatsz fel és sokkal könnyebben és gyorsabban megtalálod a konyhai eszközöket.