15% árengedmény lámpáinkra a LAMPA15 kóddal | Spórolj még ma →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

7 dolog, ami nem hiányozhat egy skandináv hálószobából

A skandináv design legfőképp a funkcionalitást, a semleges tónusokat és a természetes anyagokat részesíti előnyben. Míg egyes hagyományos megközelítések a zsúfoltság felé hajlanak, a skandináv stílus inkább a visszafogottságot támogatja.

Juliana Predonu, a Pink Wish blog írója és két kisfiú édesanyja imád mindent, ami lakberendezéssel, divattal és fotózással kapcsolatos. Pszichoterapeutaként dolgozik, az elmúlt 3 évet gyermekeinek szentelte, szabadidejében pedig az Instagram-oldalát kezeli. Az anyaság mellett otthonuk apró szegleteiről is szívesen posztol. Tarts velünk és ismerd meg azt a 7 skandináv lakberendezési tárgyat, ami nélkül Juliana nem tudná elképzelni a hálószobáját!

1. Szellős és rendezett terek

A skandináv stílus a világos, tágas és minimalista, de mutatós funkcionális belső terekről szól. Minden bútornak vagy dekorációnak meghatározott célt kell szolgálnia.

"A vendégszobát skandináv stílusban rendeztük be, minimalista, szellős, nagyon világos színekkel, sok dekorációs elemmel, növényekkel és egy nagy és kényelmes ággyal. Nyugodt, békés hangulatot szerettünk volna elérni."

2. Természetes anyagok

A fa a skandináv stílus egyik fő eleme. A többi bútorelemhez és a textíliákhoz is főként olyan természetes anyagokat használnak, amik kellemes hangulatot árasztanak: pamutot, fát és vásznat.

Juliana hálószobájában a természetes anyagok dominálnak - fa, pamut anyagok, tengeri fű, juta, természetes és szárított növények, valamint kerámia és csempe.

3. Semleges tónusok

A skandináv színek nagymértékben támaszkodnak a semleges tónusokra, különösen a fehérre, a szürkére és a bézsre, a fekete, a tengerészkék és a bronz árnyalataival.

"Nagyon világos színek uralkodnak nálunk, az ágynemű és a bútorok világos színű vagy fehérre festett fából készülnek, a dekorációk a fehér, bézs, szürke árnyalataiban pompáznak, a vászon és a díszpárnák szintén ezt a semleges vonalat tartják, akárcsak a függönyök és drapériák.

A színfoltot a növények adják, szeretem a semleges tónusok és a zöld kombinációját."

4. Puha és meleg textíliák

Öltöztesd ágyad minőségi ágyneműbe, majd rétegezd textúrázott párnákkal és paplanokkal, hogy tökéletes legyen a pihenéshez.

"Az ágy a hálószoba jellegzetes eleme, mert ez az, ami tökéletes helyet biztosít számunkra a pihenéshez és a kikapcsolódáshoz. Szeretem a nagy, egyszerű ágyakat minimalista lécekkel. Emellett előnyben részesítem a fehér vagy világos színű lepedőket, a bolyhos paplanokat, a meleg takarókat és a díszpárnákat."

5. Természetes fény

A természetes fény elengedhetetlen ahhoz, hogy hálószobád egyedi jelleget kapjon. A skandináv designban a fény központi szerepet játszik.

Maximalizáld a természetes fényt a nehéz függönyök eltávolításával, ha pedig az ablakok nem túl nagyok, tedd őket láthatóvá a függönyök segítségével!

6. Válassz praktikus kiegészítőket!

"A Bonaminál leginkább dekorációs tárgyakat választottunk, mert ezek adnak karaktert a szobának.

Megszerettem őket jellegzetes, minimalista, skandináv stílusuk miatt. Minden egyes kiválasztott tárgy valami különlegeset ad a szobának: a kosarak és a gyertyák hygge hangulatot, az egyszerű kialakítású vázák eleganciát, a fehér vászon és a díszpárnák pedig kényelmet sugároznak. A fentieken kívül választottunk egy padot, egy dekoratív létrát, sok növényt és bekeretezett posztereket."