Letisztult kanapé bohém elemekkel Tiny Szaboo bloggernél

Lépj be velünk Tiny Szaboo, szlovák blogger otthonába! Az ifjú család harmonikus nappalija a gyengéd, hippis bohém stílus jegyében született. A szoba azonnal belopta magát a szívünkbe, így igyekeztünk minél többet megtudni róla.

Néhány tippet is adunk ahhoz, hogy hogyan találj rá álmaid boho stílusú kanapéjára, és milyen kiegészítőket válassz hozzá.

Hogyan választottad ki a kanapét?

„Számunkra a kényelem volt az elsődleges. Olyan kanapét kerestünk, ami nagyon erős anyagokból készült, mégis nagyon kényelmes is egyben.

Világos volt számunkra, hogy ez csakis egy sarokkanapé lehet. Stílusát tekintve tudtuk, hogy valami minimalistább darabot akarunk. Szerettünk volna fából készült elemet is rajta, e kanapénak a lábai készültek ebből az anyagból.”

1. Bonami tipp

Fókuszban a pihenés és a játékosság

A pihenés és a játékosság jelenti a boho stílus alapját. A stílushoz illeszkedő kanapé első pillantásra hívogató. A nagy ülésmélység és a puha párnák laza kényelmet biztosítanak. A négyszögeletes formák és krómozott lábak helyett inkább a lekerekített formák és puha anyagok passzolnak a hippis, bohém életmódhoz.

Volt valami nehézség a kanapé kiválasztásában?

„Az anyag és a szín. Főként arról volt szó, hogy kezdettől fogva nagyon tetszett nekünk ez a darab, de dilemmáztunk, mivel van egy kisgyermekünk. Az ülés valóban bepiszkolódik időnként, de megteszünk mindent, így tisztán tudjuk tartani."

2. Bonami tipp

Anyagok és színek

A bohém stílus igazán laza, így nincsenek szigorú szabályok a színek tekintetében. Ha biztosra akarsz menni, válassz olyan semleges színeket, mint a fehér, a krémszín, a szürke vagy a homokbarna. Ám ha arra vágysz, hogy a kanapé a szoba vizuális fókuszpontja legyen, akkor válassz bátran olívazöld, terrakotta vagy mustársárga kanapét!

A természetes anyagok jól illenek a boho stílusú belső terekhez. A len ágyneműhuzatok jól kiegészítik a fa anyagot, és még a bőr is beleillik az összképbe. A természetes atmoszférát teljessé teheted rattan bútorokkal - legyen szó akár egy kanapéról, akár csak egy kisebb fotelról.

3. Bonami tipp

Dobd fel a teret kiegészítőkkel!

Kiegészítőkkel és dekorációkkal hippis hangulatot teremthetsz a szobában. A kanapét karakteresebbé teheted különféle textúrájú és anyagú párnákkal.

A natúr színű makraméval, rojtokkal és mintákkal díszített párnahuzatok lenyűgöző hatást keltenek. A kötött plédről és a juta szőnyegről se feledkezz meg!

4. Bonami tipp

Csak praktikusan!

Igaz, hogy a stílus szinte mindenek felett áll, mégse becsüld alá a kanapé és a kiegészítők funkcionalitását! A Bobochic Paris Balio kanapé néhány másodperc alatt könnyedén kinyitható egy igazán kényelmes franciaággyá.

Ügyelj az ideális asztal kiválasztására is. Több, könnyebb tárolóasztalt könnyebb rendezgetni, mint egy nehezebb dohányzóasztalt.

Mit tanácsolsz másoknak kanapé téren?

"Azt, hogy rögtön érdemes kiválasztani, kinek hol legyen a helye a kanapén! :D 2,5 éves kisfiúnk nem tűri, ha véletlenül az ő helyére ülünk - de semmi gond, nekem is megvan a saját helyem, ahol kinyújthatom a lábam. "