Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Terasz átalakítás Ágival, a Wardrobe&Home Design tulajdonosával

Legyen szó kertről, erkélyről vagy teraszról, a szabadtéri nappalinak csak a képzelet szabhat határt: Hőger-Lajos Ágnes, a gardrób-és otthon rendezéssel foglalkozó Wardrobe & Home Design tulajdonosa két és fél évvel azután, hogy beköltözött otthonába döntötte el, hogy létrehozza kültéri oázisát. Helyezd magad kényelembe és inspirálódj egy igazán kreatívan, stílusosan és mindenekelőtt hihetetlenül otthonosan berendezett teraszból!

Egyhangú teraszból stílusos kültéri nappali

"Amikor beköltöztünk az új otthonunkba, a terasz nem kapott prioritást. Megvettük az első nekünk tetsző bútort és nem szántunk időt és energiát sem a dekorálásra, sem a megfelelő darab kiválasztására. Idővel kiderült, hogy a tökéletesnek tűnő darab túl nagy ide. Túl nehezek a fotelek, nagyon kitöltik a teret és a szürke szín sem volt megfelelő választás. Nem töltöttünk kinn sok időt a teraszon, mert nem éreztük igazán otthonosnak.

A régi teraszunk szürke volt és unalmas. Nem volt benne fantázia, nem voltak apró kidolgozott részletek. Funkcióját tekintve megfelelő volt, mégsem tudtuk igazán kihasználni ezt a teret. Az új koncepció jobban hasonlít a pihenő sarokra, ahol akár a földön kényelmesen ülve az egész család ejtőzhet. A terasz hívogató, tágas és a kiválasztott dekorációktól lesz igazán személyes hangulatú a megjelenése."

Minimalista stílus vs. halmozás

"Nem szeretem a túlzsúfolt tereket. A minimalista életstílus nagyon közel áll hozzám, nem halmozok feleslegesen dolgokat. Ez a lakberendezési stílusomban is visszaköszön. A jól megválasztott anyagok, letisztult formák sokkal fontosabbak számomra, mint a használaton alapuló tárgyfelhalmozás.

A modern farmhouse stílusban, ami a lakásunkat és a teraszunkat is jellemzi, nagyon jól megfér a letisztult formavilág a természetes anyagokkal."

A tökéletes kültéri bútor titka

“Nagyon örültem, amikor rátaláltam erre a rattan hatású kanapéra és fotelre. A fonott rattan kialakítása még szellősebbé, átláthatóbbá teszi a teret, a világos színű párnák pedig nagyon jól mutatnak rajta.

A beton hatású asztal szerelem volt első látásra. Nagyon jól ellensúlyozza a légies rattan ülőbútort ez a nagy, robosztus darab. A vintage stílusú kültéri szőnyeg nemcsak feldobja a nagy szürke járólapokat, de sokkal praktikusabb is , mint az eredeti teraszburkolat.”

A részlet sosem részletkérdés

"A bútorok mellé mű banánfákat tettünk, mert nem vagyunk sajnos túl jók növénygondozásban. Az elmúlt években jónéhány terasz növényt vettünk, de egyik sem élte túl a szezont. Súlyos összegeket költöttünk a növényekre, ezért úgy döntöttünk, hogy egy műnövényt választunk, amit nem támad meg semmilyen betegség és nem szárad ki, ha elutazunk nyaralni.

A bútorok kiválasztása mellett nagy hangsúlyt fektettem a kiegészítőkre is. A kissé vidékies stílusú párnák és a takaró nagyon jól mutatnak a kanapén. A kerámia, a fa és a textil kiegészítők a teraszon is ugyanolyan mutatnak, mint a lakás más részein."

12 négyzetméternyi oázis

“A terasz nálunk egy hibrid tér, tavasztól őszig második nappaliként tekintünk rá. Az amerikai konyhás nappaliból egy dupla szárnyas ajtón keresztül lehet megközelíteni a 12 négyzetméteres teraszt. Ha az ajtókat tárva tartjuk, egy hatalmas nyitott teret kapunk, amelyet átjár a lágy szellő. Így főzés közben látom a kislányomat, aki a teraszon rajzol vagy játszik. Itt isszuk meg a reggeli kávénkat, este ide ülünk ki borozni és ha áthívjuk a barátokat, a 100”-es lehúzható vetítővásznon nézzük együtt a legizgalmasabb filmeket.”