Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Három stílus, három nappali: Melyik vagy te?

Vidám és tágas nappali a családnak, luxus belső tér egy csipetnyi romantikával a nőnek vagy minimalizmus a férfinak? A Bonami szakértői háromféle stílusban készítették el ugyanazt a belső teret, a tulajdonosok különböző igényeit követve. Tudd meg, mire van szükséged álmaid nappalijának berendezéséhez!

Nappali az egész családnak

A nappali az a hely, ahol a gyerekek - annak ellenére, hogy saját szobájuk van - a legtöbb időt töltik. Hogyan lehet összeegyeztetni a kreatív játékot a felnőttek rendezett tér iránti igényével? A Bonami szakértői azt tanácsolják, hogy semleges színű, minimalista és kényelmes bútorokat válasszunk, amik színes játékokkal és kiegészítőkkel kombinálva nem nyomják el a teret.

A nappali egyik legfontosabb darabja a kanapé. Egy mély üléssel rendelkező modell, aminek háttámlája sok puha párnából áll, garantálja a pihenést az egész család számára. Általában azonban olyan kanapéra van szükségünk, ami több egy egyszerű ülőhelynél. Sokan választják a praktikus és helytakarékos sarokkanapékat - ezek napközben kényelmes pihenést biztosítanak az egész családnak, éjszaka pedig könnyen használhatóak pótágyként. Ha azonban olyan kanapéra van szükséged, ami ágyként is használható, a Bonami tanácsadói az ülés alá rejtett fémvázzal ellátott modelleket ajánlják. Az ilyen kanapék sokat kibírnak, és egy franciaágy teljes értékű megfelelői.

A családi nappali bútorainak vásárlásakor érdemes figyelembe venni a praktikus szempontokat. Ami egy ilyen belső térben mindig működik, az az extra tárolóhely. A nyitott tetejű asztalka takaró vagy gyermekkönyvek elrejtésére is alkalmas. A könnyű és praktikus fonott kosarak is jól beválnak ebben a szerepben. Fő előnyük, hogy nagyon könnyen nyithatók. Ennek köszönhetően a gyermek szabadon hozzáférhet a kincseihez, és este, játék után segíthet rendet rakni.

"Egyes bútorok többféleképpen is felhasználhatók. Egy nagyobb, elegáns formájú zsámoly nemcsak kényelmes ülőhelyként, de kiegészítő asztalként is szolgálhat" - teszi hozzá Marta Kmošenová, a Bonami munkatársa. - "A Karup Design fotelje viszont a hátul lévő hevederek leoldása után félkör alakú futonná alakul, ami alkalmas szunyókálásra, olvasásra vagy további játékra. A termék széles színválasztékban kapható - a semleges bézs és szürkéktől a színes pasztellszínekig."

A családi nappaliban nem kerülhetjük el a játékok jelenlétét. Bár ebben a témában az utolsó szó a legkisebbeké, igyekezzünk bölcsen választani őket - hadd tanítsanak, fejlesszenek, bátorítsanak a közös játékra, ugyanakkor gyönyörködtessék a szemet. Akárcsak a Bloomingville Mini kollekciójának termékei. Nézd csak meg a londoni Sass & Belle márka vidám és eredeti darabjait is, amik nem csak a gyerekek arcára csalnak mosolyt.

Nappali a nőiesség jegyében

Egy nőies szoba berendezésekor gyakran merül fel a “glamour” szó. Ez a stílus tele van eleganciával, merész színvilággal, csillogással és stilizált bútorokkal. Akárcsak a női természet, ez is tud meglepetést okozni.

A nappali kialakításának a kanapé kiválasztásával kell kezdődnie. A glamour stílusú modellek rendkívül kényelmesek - találsz steppelt chesterfield kanapékat és egyszerűbb, mély ülésekkel és sok párnával ellátott modelleket egyaránt. Kérlek, vedd figyelembe, hogy ez a fajta bútor meglehetősen nehéz, ezért egy kis belső térben jobb, ha magas lábakkal rendelkező modellt választasz. Az alatta lévő szabad tér könnyedebbnek és szellősebbnek fogja éreztetni a belső teret, az aranyozott lábak pedig további díszítésként szolgálnak.

A glamour a csillogásról szól. Ne feledkezz meg a fényvisszaverő anyagokról! A fényes bársony tökéletes lesz a kárpitozott bútorokhoz, míg a kiegészítők közül egy aranyozott tárolóasztal, egy kristályváza, egy feltűnő tükör vagy egy állólámpa az ajánlott. A kárpitozott lábtartók, és nyugágyak szintén hasznosak lesznek a budoár hangulatának megteremtésében.

Ami a színpalettát illeti, a Bonami stylistjai a mélyzöld és a tengerészkék kontrasztos kombinációját választották púderrózsaszínnel. A párnákon és a szőnyegen található virágos hangsúlyok szelídséget és romantikát kölcsönöznek az elegáns belső térnek.

Férfias nappali

Ez a városi minimalizmus és a kényelem kombinációja. A belső tér, bár szigorú és minimalista, minden szükséges funkciót betölt. A szabad tér és a tárgyak egyetemessége itt kiemelten fontos. A sötét fa, kő, acél és réz dominál.

A férfias nappali középpontja általában egy bőrkanapé, egyenes vonalakkal és éles élekkel - időtálló és nagyon tartós. A természetes bőrből készült darabok megfelelő ápolást igényelnek, és nem helyezhetők közvetlen napfényre, radiátorok vagy kandallók közelébe. Azok számára, akik szeretnék elkerülni a természetes bőrt, számos alternatíva áll rendelkezésre a piacon - a poliészterrel kombinált bőrtől (az úgynevezett újrahasznosított bőr) a műbőrig (ez az anyag sokkal olcsóbb, de kevésbé tartós).

"Érdemes elgondolkodni a kordbársony anyagon is. Egy puha kordbársony kanapé finomabbá teszi a szigorú formákat, és a hatás egy hangulatos, ipari hangulatú, loft és tömbházlakás számára egyaránt alkalmas lesz". - teszi hozzá Marta Kmošenová. - "Egy igazi minimalista viszont értékelni fogja a futon kanapét. A Buckle Up modell két matracból áll, amiket bőrszíjak kötnek össze. Egyszerűen oldd ki őket, és a kanapé alkalmi alvóhellyé válik a vendégek számára.

Egy nappaliban nem lehet hiány kiegészítőkből és ez a férfias szobákra is igaz. Bár csecsebecséknek biztosan nincs hely, egy egyedi lámpa és egy geometrikus mintázatú szőnyeg praktikus elemek, amik feldobják a szigorú belső teret. Egy férfi nappalijába azonban a legjobb dekorációk azok a dolgok, amik a hobbiját hangsúlyozzák. Ez lehet egy falon lógó kerékpár, egy gyűjtői gramofon, egy gitár vagy egy szörfdeszka a komódnak támasztva, de akár sport kiegészítők is. Hátterük az egyszerű, sötét furnérból készült vagy színes bútorok, mint például a spanyol Teulat márka, ami az ipari elemeket a modern dizájnnal ötvözi.

Kidekorálnád a nappalid? Inspirálódj nálunk!