Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Így terítsd meg az asztalt a kertben és a teraszon

Sylwia Szmalec • augusztus 20.

Reggeli a teraszon, grillezés a barátokkal, családi teadélután a szabadban - kellemes élmény nyáron a szabadban étkezni, és szeretteink társaságában élvezni a friss levegőn az ízeket. Hogyan terítsd meg az asztalt igazán stílusosan a szabadban?

A nagy melegben nem jó a falak között. Az étkezéseket is jobb ilyenkor a nyári szellő hűsében eltölteni. Ehhez egy kis kültéri asztal és egy kisebb erkély is elég. A gasztroélmények mellett az is szempont, hogyan szolgálod fel az ételeket. A Bonami stylistjaival közösen bemutatjuk a legtrendibb megoldásokat és a jól bevált trükköket, amikkel igazán stílusos lehet a szabadtéri terítéked. Így nem csak a test, de a szem is jóllakhat.

Gyerekkorunk ízei

A szívünknek és gyomrunknak legkedvesebb ízek a gyermekkorhoz és az ünnepekhez kötődnek. Nehéz megalkotni anyáink és nagyanyáink legfinomabb fogásait, de a megfelelő tálalással közelebb hozhatjuk az emlékeket. Ebben segítségünkre lesznek a jól kiválasztott kiegészítők - minél rusztikusabb, annál jobb. A vidéki nagymamánál töltött lusta délutánokra emlékeztetnek például az agyagkerámia étkészletek, a zománcozott edények, a levelekkel, virágokkal és madarakkal díszített csészék, a fém gyümölcskosarak és a kockás textíliák. A hangulatot feldobhatod egy stílusos limonádé adagolóval, így mindig lesz elegendő hűs, ízletes frissítő az étkezésekhez.

Öko stílusban

Az "öko" stílus a természetes (gyakran újrahasznosított) anyagokon, a minimalizmuson, valamint a barna és a bézs árnyalataitól hemzsegő földes színpalettán alapul. A vászon asztalterítők, az asztali futók és szalvéták nagyon jól kihangsúlyozzák ennek a stílusnak a szépségét. A tányérok, evőeszközök és textíliák jó, ha egyszerűek, felesleges minták és díszítések nélkül. Csak azt vásárold meg, amire valóban szükséged van. Váza és lámpás helyett használhatsz egy-egy szép befőttesüveget is, hiszen az öko stílus egyenlő a tudatos fogyasztással. Így a saját készítésű dekorációknak is abszolút helye van az öko tálalásban. A környezetre való odafigyelés jegyében készülnek az Ego Dekor és az Esschert Design márkák termékei is. A kínálatban újrahasznosított üvegből készített poharak, tányérok és kancsók is találhatók. Az öko terítékedhez fatálat, és a sajtok és felvágottak tálalására szolgáló fatálcát is ajánlunk. Az eldobható pálmalevél tányérok és papírszívószálak pedig jól jönnek a grillpartikon.

Tenger ihlette kompozíció

Ha a tenger hangulatát idéznéd meg a szabadtéri étkezéseken, akkor a terítéket jó, ha a fehér és kék színek uralják, illetve a tenger motívumai. A Bonami stylistjai azonban azt javasolják, hogy kerüld a túl sok direkt utalást. Válassz egy nyugtató, kék tónusú étkészletet, amely jól harmonizál a fa kiegészítőkkel és a színes, például sárga vagy piros textíliákkal. A kék-fehér csíkos vagy ízléses halmintás edények és textíliák is jól mutatnak a szabadtéri ebédlőben. Ha azonban valami elegánsabbra vágysz, próbáld ki a Hampton-stílust, mely a fényűző üdülőhelyek hangulatát idézi. A természetes anyagokon (len, pamut, zsinórok, juta, fonott anyagok) kívül kristályokkal, elegáns kerámiákkal, üveglámpásokkal, valamint arany vagy ezüst kiegészítőkkel (például evőeszközökkel és szószos tálkákkal) érhető el a különleges hatás.

A dzsungel szívében

A dzsungel világának megidézése egyre népszerűbb trend a lakberendezésben. A növényi motívumok belső tereink és kerti dekorációink részeivé váltak. A zöld a domináns szín a trópusi stílusban. Meglepően egyedi kompozíciókat készíthetsz a zöld különböző árnyalataiban pompázó tányérokból, tálakból és poharakból. Az egzotikus növénymintás design is népszerű, de jobb mértékkel használni őket. Remek dekorációk, de fő motívumként "papagájos" lehet az összhatás. A minimalizmus rajongói is utat találhatnak a dzsungel stílusához. A Bonami szakértői nekik természetes kőre emlékeztető anyagból készült étkészletet javasolnak. Tedd fel a pontot az i-re matt fekete evőeszközökkel, egzotikus fából készült tállal, vagy egy levél alakú tányéralátéttel. A legjobb, ha egzotikus gyümölcsöket is használsz a dekorációhoz - üde színfoltjai lesznek a trópusi stílusú asztalodnak.

Fedezd fel a többi kerti inspirációt: