Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Kanapék 10% kedvezménnyel a KANAPE10 kóddal→*A Bonami Boltban is érvényes. A már leárazott és megjelölt termékekre nem vonatkozik.

Gyerekszőnyegek: Válaszd, ami melegít és jó játszani rajta

Iva Baltaretu

Amíg nincs kisgyermek a családban, a szőnyeg csak egy plusz takarítási feladatnak tűnik. Amikor megszületik a baba, és elkezd kúszni-mászni, felértékelődik e kiegészítő jelentősége.

Hogyan válaszd ki az ideális szőnyeget a gyerekszobába?

Talán úgy gondolod, hogy egy kisgyereknek nincs is szüksége szőnyegre. Pedig nagyon praktikus és biztonságosabbá teszi a szobát. Amikor a kicsi elkezdi gyakorolni a felállást, nagyobb biztonságban lesz a szőnyegen a földön, mint a kanapén.

1. Nem kell tartanod a műszálas anyagoktól, amikor szőnyeget választasz gyermekednek. A szintetikus szőnyegek nagyon tartósak és könnyen karbantarthatók.

2. Vásárolj olyan gyerekszőnyeget, ami könnyen megtisztítható a szennyeződésektől és a portól. Részesítsd előnyben a rövid szálhosszúságú szőnyegeket!

3. Válassz darabszőnyeget! A padlószőnyeghez képest olcsóbb, könnyen feltekerheted, ha látogatók érkeznek, és kedved szerint bármikor átteheted egy másik szobába.

4. Csomózott vagy vágott szálú? A vágott szálú szőnyegek könnyebben karbantarthatók, és könnyen eltávolíthatod belőlük a szennyeződéseket.

Hogyan válassz szőnyeget a gyermekszobába a kicsi életkorának megfelelően?

A kisebbek számára bátran válassz egy kisméretű szőnyeget, hangsúlyos és kontrasztos színekkel. Válogass az érdekes mintájú, csíkos, geometrikus vagy fekete-fehér mintás szőnyegek közül.

Ahogy nagyobbak lesznek a gyerekek, és autókkal vonatokkal kezdenek játszani, ideje beszerezni nekik egy utakat, vasúti síneket és városokat ábrázoló szőnyeget. A legtöbb gyerkőc imádja ezeket.

Iskoláskorú gyermekeid vannak? Akkor vond be őket is a szőnyeg kiválasztásába! Vehettek több darabot is: egy kisebbet az asztal alá, egy másikat a játszósarokba, egyet pedig az ágy elé. A nagyobb gyerekeknek már hosszabb szálhosszúságú szőnyegeket is választhatsz.

Világos vagy fehér szőnyeg a gyerekszobába? Ha nem kapnak festéket vagy főzeléket a gyerekszobában, nagy gond nem lehet.

Marcela a Nordic passion blog írója elmeséli, mi alapján választott szőnyeget 10 éves kislányának: „A méret és a nagy szálhosszúság is fő kritériumok voltak. A lehető legnagyobb alapterületet akartam lefedni, hogy kellemesen puha és meleg legyen a talaj. Természetesen engem is érdekelt a design, aminek harmonizálnia kellett a szoba többi elemével."

Egy színes szőnyeg több mint kiegészítő

Néhány gyermekszőnyeg igazán remek példa arra, hogyan lehet fejleszteni a gyermekek fantáziáját és kreativitását.

· Ahogy már fentebb is írtuk, az utakkal és városokkal díszített szőnyegek nagyon népszerűek. De ha gyermeked az állatokért van oda, válassz inkább zoo mintás szőnyeget!

· A betűkkel ismerkedik csemetéd? Akkor válassz egy ábécés szőnyeget.

· Nálatok sosem áll meg a játék? Ezzel az ugróiskolás szőnyeggel még több ok lesz a vidámságra.

· Sok gyermek imádja az univerzum és a csillagok titkait kutatni. Ők azok, akik imádni fogják a világűr szőnyeget.

· A kislányod folyton Elzát és Annát emlegeti? Akkor jó választás lesz egy szép rózsaszín darab, vagy még inkább egy Jégvarázsos szőnyeg.

· Ha ezt a zöld szőnyeget választod, sanszos, hogy a kicsik apával focipályának nézik majd.

· Ez az igényes, nagyméretű kétoldalas szőnyeg a testvér szobáját is díszítheti.

· Személyre szabott szőnyeget szeretnél? Akkor válassz egy kerek, színezhető szőnyeget.

Milyen szőnyeg illik a gyerekszobába? Jelölj be minket a fotóidnál Instán, örömmel vesszük az ötleteket!

Nem találtad meg, amit kerestél? Nézd meg további inspirációinkat!