Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

3 magyar édesanya, 1 recept a minőségi énidőre: Mi sül ki ebből?

Pintér Boróka
Pintér Boróka
Bonami Blogger

Legyünk őszinték, a karácsonyi készülődés sokak számára sokkal inkább egy stresszes feladat, mint kikapcsolódás. De mi lenne, ha idén ez másképp lenne? Nem kell mindennek tökéletesnek lennie ahhoz, hogy maga az ünnep és az azt körülölelő hetek azok legyenek.

Három fantasztikus édesanya állt össze, hogy megmutassa, a sütés jóval több, mint egy kipipálandó teendő a listán: Szabó Szandra, a Poronty Products alapítója és a Szeretest társalapítója, Földi Barbara blogger és Lugosi Dóra, az Elég jó anya blog szerzője. Meríts ihletet tippjeikből, hozd össze a barátokat vagy a családot és kezdődhet a szórakozás!

Sütés, mint közös program

“Számunkra a közös sütés mondhatjuk, hogy egy mini töltődéssel ér fel. Anyukaként azért hálás feladat a karácsonyi sütemények elkészítése, mert a gyerekek is könnyedén bevonhatóak vagy ha többen gyűlünk össze, akkor meg szépen el tudnak játszani együtt. Szerintem minden szülő nevében mondhatom, hogy az idő teljesen átfogalmazódik mindannyiunknak és minél rövidebb idő alatt minél több dolgot szeretnénk megcsinálni.”

Közös pillanatok ajándékba

“Ajándékokat leginkább már online rendelünk, nem járunk plázákba, pláne a járvány kialakulása óta, viszont ezek a közös pillanatok mindenkinek kellenek. A gyerekeknek is, nekünk is és ráadásul még hasznosan is tudjuk eltölteni ezt a pár órát, hiszen akár otthoni nasinak, akár a karácsony közeledtével ajándéknak is adhatóak a gyerekeink által feldíszített mézeskalács figurák. “

A megfelelő eszközök

“Az ilyen sütések alkalmával - kisgyerekek mellett meg különösen- a szép nagy sütemény szaggatók, könnyen tisztítható eszközök azok, amik nagy segítségünkre lehetnek. Ha többen gyűlünk össze, érdemes jó sok sütemény szaggatóval készülni, de akár egy mintás sodrófa is izgalmassá tudja tenni a mézeskalácsok textúráját.”

Ami igazán fontos

“Mindannyian képesek vagyunk stresszelni az ünnepek előtt, idegeskedni azon, hogy mindent megszerzünk-e, minden úgy sikerül-e, ahogy azt mi szeretnénk.

Úgy érezzük, hogy ezek a közös a pillanatok, amik azért jönnek létre, hogy jól érezzük magunkat és kiegészítő sikerként az, hogy kézzelfogható és megehető produktumunk lesz, igazán kizökkentenek minket a karácsony előtti hajtásból és sikerül visszavezetni a fókuszt arra, ami igazán fontos. Az együtt eltöltött időre, és a szeretetre és hálára, amit érzünk egymást iránt.”