Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Lakberendezési tippek Hadnagy Timitől: A tökéletes nappali titka

Pintér Boróka
Pintér Boróka
Bonami Blogger

Míg korábban az étkező, ma már a nappali számít egy otthon központjának. De mik azok a szempontok, amiket érdemes figyelembe venni a berendezésekor?

Hadnagy Tímea lakberendező nevéhez gyönyörű irodák, hangulatos kávézók és otthonok fűződnek. A Bonami legújabb rovatában hasznos tanácsokat árul el, amik segítségével máris egyszerűbbé válik a lakberendezés. Meríts ihletet Timitől és rendezd be álmaid nappaliját!

Nappali, mint közösségi tér

A tavalyi évben mindenki sokkal jobban elkezdett az otthonára, környezetére energiát fordítani, ami idén abszolút meglátszik a bútor gyártók, designerek újításain.

A nappali mindig egy olyan közösségi tér volt és lesz, ami ha még a konyha-étkezővel is kapcsolatban van, akkor aztán tényleg fő fókuszt kap otthonunkban. Időnk nagy részét is itt töltjük és természetes, hogy azt szeretnénk, minél jobban kiszolgáljon minket. A nagyobb, akár beépített bútordarabok mellett jó, ha sok a mozgatható, moduláris elem, így könnyen egyik élethelyzetről a másikra adoptálhatjuk a teret.

Játék az elemekkel

A lényeg sokszor a részletekben rejlik, hiszen ezek azok az apróságok, amikkel igazán egyedivé varázsolhatjuk a nappalit. Kisebb kiegészítőkkel, anyagokkal az évszakváltásokat is szuperül érzékeltethetjük, mégsem kell hozzá például egy egész szobát átfesteni vagy átrendezni.

Első a kényelem

A kényelem központjában természetesen a kanapé áll. Nagyobb családok esetében, jó ha minél mélyebb az ülőfelület, így többen el lehet nyúlni rajta egyszerre, vagy a gyerekeknek szuper ugráló, akrobatikus elemként is funkcionálhat. Sőt amennyiben nem kihúzhatós, vendégágy funkciós kanapéról beszélünk 1 fő kényelmesen el is tud aludni rajta.

Többfunkciós kanapék

Persze ha ennél többre van szükség az ágyazható kanapék sora is egyre gyarapszik és már a designról sem kell lemondanunk ehhez. A Karup Design márka darabjai remekül vegyítik a stílust a funkcionalitással: a japán életstílus ihlette kanapék másodperceken belül kényelmes vendégágyként várják a váratlan látogatókat is.