Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
1 750 FtRegisztrációBejelentkezés1 750 FtKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Lakberendezési tippek Hadnagy Timitől: Függönyt fel!

Fényáteresztő, konyhai vagy sötétítő függöny? Bár egyszerűnek tűnhet, mégis fejtörést okozhat a tökéletes darab kiválasztása, ami mind kinézetében, mind funkciójában hozzájárul az ideális otthon megteremtéséhez.

Hadnagy Tímea lakberendező nevéhez gyönyörű irodák, hangulatos kávézók és otthonok fűzödnek. A Bonami legújabb rovatában hasznos tanácsokat árul el, amik segítségével máris egyszerűbbé válik a lakberendezés. Függönyt fel és tanulj egy igazi profitól!

Függöny trendek

A mai trendek keveset beszélnek a függönyökről, a minimalista otthonokban pedig gyakran egyáltalán nem is látni őket. A magánélet pajzsaként működő függöny mégis többet kínál, mint azt első látásra gondolnánk. A megfelelő anyag-és színválasztással a teljes belső tér személyiségét és hangulatát meghatározza.

Továbbra is a legkeresettebb stílus a minimál és a természetes szín harmóniája. A mintás függönyök ezért teljesen a háttérbe szorultak. A szövött anyagok dominálnak, mint a len és a pamut.

Válassz funkció szerint!

Mielőtt eldöntjük, milyen típusú és összetételű függönyt választunk, döntsük el, mi lesz a feladata, dekorációs, vagy praktikus feladatot szolgál majd. Van-e gyermek, vagy háziállat a háztartásban, tehát az is fontos szempont, hogy könnyen kezelhető legyen.

Otthonos hangulat teremtése

Ha valaki szép esésű függönyt szeretne az otthonos hangulat megteremtéséhez, a nappali-étkező- konyha élettérben fejtörést okozhat például a konyha függönyözése, pedig ugyanabból az anyagból egy római roló tökéletes megoldás lehet.

Gyerekszobában vagy hálószobában érdemes teljesen fényáteresztő anyagú sötétítő (dekor) függönyt választani, amennyiben nincsen redőny vagy reluxa.

Világos vagy sötét függöny?

Alapvetően a fényáteresztő függönyök esetében világosabb árnyalatokat, színeket érdemes választani, míg a dekor függönynél bátran nyúlhatunk sötétebb anyagokhoz.

Amíg Magyarországon abszolút jellemző a függönyök használata és szeretete, addig Hollandiában senkit sem zavar, ha vacsora közben elsétálnak az ablak előtt. Itthon sokaknak lenne emiatt kellemetlen érzése.