Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Mid Season Sale: Akár -50% →A 15%-os kedvezmény a Bonami Boltban a már leárazott és megjelölt termékeken kívül mindenre érvényes.

Lakberendezési tippek Hadnagy Timitől: Függönyt fel!

Pintér Boróka
Pintér Boróka
Bonami Blogger

Fényáteresztő, konyhai vagy sötétítő függöny? Bár egyszerűnek tűnhet, mégis fejtörést okozhat a tökéletes darab kiválasztása, ami mind kinézetében, mind funkciójában hozzájárul az ideális otthon megteremtéséhez.

Hadnagy Tímea lakberendező nevéhez gyönyörű irodák, hangulatos kávézók és otthonok fűződnek. A Bonami legújabb rovatában hasznos tanácsokat árul el, amik segítségével máris egyszerűbbé válik a lakberendezés. Függönyt fel és tanulj egy igazi profitól!

Függöny trendek

A mai trendek keveset beszélnek a függönyökről, a minimalista otthonokban pedig gyakran egyáltalán nem is látni őket. A magánélet pajzsaként működő függöny mégis többet kínál, mint azt első látásra gondolnánk. A megfelelő anyag-és színválasztással a teljes belső tér személyiségét és hangulatát meghatározza.

Továbbra is a legkeresettebb stílus a minimál és a természetes szín harmóniája. A mintás függönyök ezért teljesen a háttérbe szorultak. A szövött anyagok dominálnak, mint a len és a pamut.

Válassz funkció szerint!

Mielőtt eldöntjük, milyen típusú és összetételű függönyt választunk, döntsük el, mi lesz a feladata, dekorációs, vagy praktikus feladatot szolgál majd. Van-e gyermek, vagy háziállat a háztartásban, tehát az is fontos szempont, hogy könnyen kezelhető legyen.

Világos vagy sötét függöny?

Alapvetően a fényáteresztő függönyök esetében világosabb árnyalatokat, színeket érdemes választani, míg a dekor függönynél bátran nyúlhatunk sötétebb anyagokhoz.

Amíg Magyarországon abszolút jellemző a függönyök használata és szeretete, addig Hollandiában senkit sem zavar, ha vacsora közben elsétálnak az ablak előtt. Itthon sokaknak lenne emiatt kellemetlen érzése.