Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Mesebeli hangulat egy erdélyi házikóban

Igényes, szerény és otthonos: így jellemezném a Loft Treehouse házikó berendezését.

A helyszín, a retezati hegyekre nyíló kilátás és a hely szépsége inspirálta a tulajdonosokat a színek, a textúrák és a hangulat kiválasztásában, hogy a vendégek élvezhessék a kényelmet, az egyszerűséget és a funkcionalitást.

Inspirálódj, és fedezz fel néhány praktikus tervezési tippet, ha nyaralódat vagy vidéki házad szeretnéd kidekorálni.

A választott tervezési stílus

A skandináv és a modern stílus keveréke, modern, letisztult esztétikával, de a klasszikus és időtlen részletek megőrzésének tiszteletben tartásával.
A fény alapvető szerepet játszott a ház hangulatában, mivel ez volt az egyik legfontosabb elem az általunk megközelített stílusok meghatározásában.

A legfontosabb elemek a természethez legközelebb állóak voltak: természetes fabútorok (de fehérre festve is, hogy kontrasztot adjanak), meleg vagy földszínekben pompázó dekorációk és merész színekben tündöklő textíliák, amik kiegyensúlyozzák és kiegészítik a hangulatot. Újrahasznosítható anyagokat is szerettünk volna használni, ezért a ház tetőszerkezetéhez és falaihoz gyapjú szigetelést választottunk.

Válogatott termékek a Bonamitól

A Bonami széles termékválasztékkal rendelkezik, bőven volt miből választani. A design érzelmi élmény, ezért olyan dekorációkat és textil kiegészítőket választottunk, amik érzelmeket közvetítenek vagy hozzájárulnak egy hangulathoz. A kerámia vázák és az olyan textúrák, mint a bársony vagy a terrakotta iránti vonzalmam tükröződik a "képen".
A tervezéshez olyan termékek is hozzájárultak, amelyek vizuális értelemben nem fontosak, de mindenképpen különbséget jelentenek, mint például egy garnitúra minőségi ágynemű vagy egy gondosan kiválasztott szőnyeg.

A természetes fény becsempészi a természetet a házba

Azt hiszem, nem tudnám elképzelni ezt a helyszínt természetes fény nélkül. A nagy ablakok, amelyeken keresztül fény árad be, házhoz viszik a természetet, így harmóniában van a környezettel. A fény lehetővé teszi, hogy egy nyaraláson érezzük magunkat, megnyitja az ablakot egy rendkívüli kilátásra, szó szerint és átvitt értelemben is. Bármennyire is szépen berendezett, természetes fény nélkül egy tér élettelen lenne.

Építészeti tippek és trükkök

Tagadhatatlan, hogy az otthonod díszítése sok örömet okoz, de hihetetlenül ijesztő is lehet, mert a lehetőségek végtelennek tűnnek:

1. Amennyire csak lehetséges, használj többféle fényforrást, mivel ezek más dimenziót adnak a térnek.

2. Válassz egységes színpalettát! Ne keverj túl sok árnyalatot, de válassz meleg színeket is!

3. Nem kell mindig lecserélni a bútorokat vagy a dekorációkat. Néha csak azzal, hogy megváltoztatjuk a helyüket, az egész szoba hangulatán formálhatunk.