Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Kicsi, modern és funkcionális apartman Zágrábban

Egy kicsi, de annál otthonosabb lakásba látogattunk el Zágráb egyik negyedében. Ebben a 34 négyzetméteres otthonban mindent megtalálunk, ami egy fiatal pár és egy édes macska, Mila életéhez szükséges. Inspirálódj Antonija modern és hangulatos lakásából!

Helyszín
Zágráb

A lakás alaprajza
egy hálószobás lakás + erkély

A lakás mérete
34 m²

Mennyi időbe telt a lakás berendezése és mi volt a fő elképzelés?

Maga a lakás felújítása és berendezése 3 hónapot vett igénybe. Szerettem volna egy külön hálószobát, ezért a stúdióból egy hálószobás lakást alakítottunk ki. Ez egy kísérlet volt arra, hogy egy garzonból modern stílusú lakást alakítsak ki, külön hálószobával és kényelmes lakótérrel. De néhány részlet megvalósításra vár, és mindig van valami, amit meg kell javítani vagy változtatni kell. Azt mondhatnám, hogy az átalakítás már évek óta tart.

Hogyan tettétek funkcionálissá a lakást?

A titok a jó tervezésben rejlik. Minden döntés mögött az volt a fő gondolat, hogy maximálisan kihasználjuk a teret. Azt hiszem, ez jól sikerült a függőleges tárolókkal és a multifunkcionális bútorokkal. De a priorizálás is sokat segített. A stúdiólakást kettéválasztottuk, hogy külön hálószobát hozzunk létre, és úgy méreteztük, hogy csak egy ágy, egy szekrény és egy kis mozgástér férjen el benne. Hasonlóképpen, az erkélyt is szűkítettük, hogy a nappaliban egy kicsit több hely legyen.

A lakás berendezését inspiráló trendek a skandináv, a minimalista és a japán stílus.

Milyen bútorokat részesítesz előnyben?

Van néhány egyedi készítésű bútorom, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a térből. Például építettünk egy hosszú asztalt, ami a "home office", az étkező és a szórakozás területeként szolgál. Az egész lakótér gördülékeny, egyértelmű átmenetek nélkül, és magában foglal egy nappalit és egy dolgozószobát, egy konyhát és egy étkezőt. Emellett szeretek olyan bútorokat használni, amik könnyen mozgathatók és több helyiségben is használhatók. Mint például a könnyű székek és a tárolóasztalok, amiket a hálószobából a nappaliba és az erkélyre mozgatunk úgy, ahogy akarjuk.

Milyen tippjeid vannak egy kis erkély dekorálásához?

Az erkély keskeny, és a nappali bővítése céljából még kisebbre szabtuk. Ezért nagy kihívást jelentett a berendezése. Jó választásnak bizonyult egy kényelmes nyugágy, ahová le lehet feküdni és könyveket olvasni vagy meginni a reggeli kávét.

Mi volt a legnagyobb befektetésed a lakberendezés során?

A nappali berendezésébe fektettünk a legtöbbet, mert ott töltjük az időnk nagy részét, akár a home office-ban dolgozunk, akár egy hosszú munkanap után pihenünk. Fontos számomra, hogy legyenek kényelmes ülőbútorok, valamint olyan kiegészítők, amik hangulatosabbá teszik az egész szobát.

Melyik a kedvenc részem? Hát, nem igazán tudok választani (nevet), de a nappali. Ez lett a legszebb rész és egyben nagyon hangulatos is.

Ha többet szeretnél megtudni a berendezésről és arról, hogyan változott ez a lakás az évek során, akkor kövesd Antonija Instagram-profilját.

Még több inspiráció