Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Legszélesebb kínálat a még szebb otthonért.
Menu
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés1 750 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Skandináv életérzés: Hygge, lykke és a lagom

A skandinávok a világ legboldogabb emberei közé tartoznak. És ez nem csak az életmódjuknak köszönhető, hanem nagyban hozzájárul hangulatos otthonuk is, melyben rengeteg időt töltenek együtt szeretteikkel.

Sokan azt gondolják, hogy csak télen érdemes a skandináv hygge, lykke és lagom módszerekhez fordulni. Pedig nem. A harmonikus belső térben egész évben megtapasztalhatod a boldogságot. Szerezz valami finomságot, fogj egy jóféle skandináv krimit, és élvezd a pillanat varázsát!

A stílus, melyet a világ
minden táján imádnak

Forró csokoládé a kora tavaszi séta után, egy antikvár könyv illata vagy
egy régi bakelit lemez hangja. A skandináv hygge mindenki számára
egy kicsit mást jelent. Számtalan formában megjelenhet, ami közös,
az a pillanat tudatos megélése és a harmónia
megteremtése a belső terekben
is.

A hygge pénzért nem megvásárolható, de puha takarókkal, párnákkal
és gyertyákkal
könnyedén megidézheted a varázsát. Élvezd a kedvenc italod a kanapé kényelmében, egy doromboló, bársonytalpú cica
vagy kedvesed társaságában.

Magazinba illő élet

Az északiak szeretik a legapróbb részletekig megtervezni a belső tereket. Nincs bútorokkal túlzsúfolva a lakásuk, viszont ami van, azt mind a kiváló minőség és az igényes design jellemzi.

A minőségért nagy összegeket fizetnek ki, de ugyanennyire szeretnek a bolhapiacokon vásárolni. Gyakran térnek haza innen igazi kincsekkel, melyek a történelmet hordozzák magukban.

A legtöbb skandináv otthonában jellemzően található egy fekete-fehér szőnyeg, egy kényelmes fotel, egy ikonikus Kähler Design váza
és persze egy könyvespolc.

A lykke az új hygge

A hygge fogalma már biztosan nem volt ismeretlen számodra. A képzeletbeli versenypályán azonban kezd felzárkózni mellé a lykke nevű skandináv koncepció is, mely szó szerint lefordítva annyit jelent: boldogság.

A boldogságot általában akkor nyerjük el, miután boldoggá tettük környezetünket. A kedvesség, a bizalom és az összetartozás nagyban hozzájárulnak a világ legboldogabb nemzeteinek elégedettségéhez.

Mondd el a családtagoknak és a szeretteidnek, mennyire fontosak a számodra, és tölts velük minél több időt. Sok örömet adhat
egy vidéki kirándulás, de az is, ha otthon
készítesz nekik egy ízletes vacsorát.

Lassabban élni

Egyensúlyban élni nem kis kihívás a mai pörgős világban. A lagom arra ösztönöz minket, hogy harmóniában éljünk, és figyeljünk oda az egyensúlyra. Azaz a mértékletességet javasolja a sport és az étkezések
terén is - de néha belefér egy kis kilengés!

Ha szeretnéd úgy érezni, hogy rendben van az életed, akkor élj lassabban. Kezdj el rendszeresen meditálni és sportolni! A teendőid listáját pedig mindig rendezd fontossági sorrend szerint (akár tartsd mindig szem előtt, egy falitáblára kitéve), így nem kell fárasztod magad a felesleges tevékenységekkel.

A felszabaduló időben foglalkozz inkább önfejlesztéssel, és meglátod, milyen pozitívan hat ez az életedre.