Az oldal felhasználóbarát működéséhez sütiket használunk! Hogyan használjuk fel a sütiket? Itt olvashatsz róla.

ok
Menu
4 000 Ft nekedRegisztrációBejelentkezés4 000 Ft nekedKosár
FőoldalFőoldalInspirációk

Rossz az idő? Piknikezz otthon!

A grillszezon és a jó idő szinte csábít arra, hogy több időt töltsünk a szabadban. De mit tegyünk akkor, ha az eső vagy a szél keresztbe tesz a hétvégi terveknek? Gréta remek ötletet javasolt erre az esetre: piknikezzünk otthon! Íme 3 finomság, ami minden otthonba becsempészi a jó időt!

Hiszen nem számít, ha vihar is tombol odakint, az ízek harmóniája sokszor mindenért képes kárpótolni!

Szilvás-áfonyás galette

Hozzávalók:

• 500 g liszt;
• 80 g vaj;
• 1 tojás;
• 80 ml joghurt;
• 5 evőkanál barna cukor;
• 6 nagy szilva;
• 100 g fagyasztott áfonya;
• egy marék darált dió.

Elkészítés:

1. A lisztből, vajból, joghurtból, cukorból és tojásból gyúrjunk puha, nem ragadós tésztát.
2. Nyújtsd ki a tésztát szabálytalan alakúra, amíg körülbelül 3-5 mm vastag nem lesz.
3. Helyezd a friss vagy fagyasztott gyümölcsöt a tésztalapra. A szilvát felszeleteljük, és körkörösen a tészta felületére helyezzük, a tetejére pedig áfonyát szórunk. Ne felejtsünk el a tészta szélén 3-4 cm-t szabadon hagyni, itt fogjuk majd felemelni és a gyümölcsök tetejére helyezni.
4. Szórjuk a gyümölcsökre az apróra vágott diót. Használjunk diótörőt , hogy könnyebben összetörjük őket!
5. Tegyük sütőpapírral bélelt tálcára vagy tepsire , és 180 °C-on 40-45 perc alatt süssük aranybarnára.
6. Szórjuk meg porcukorral, és tálaljuk forrón egy gombóc fagylalttal vagy hidegen egy csésze forró teával.

Pirítós mennyország

Hozzávalók:
• 9 szelet kenyér;
• mogyoróvaj;
• krémsajt;
• csokoládékrém;
• bogyós gyümölcsök, alma és banán;
• müzli;
• sonka;
• diófélék és mandula;
• retek;
• színes szórás

Elkészítés:

1. A kenyeret olívaolajjal vagy egy csipetnyi vajjal meglocsolva 180 °C-os sütőben pirítjuk 6-7 percig, amíg ropogós és enyhén aranyszínű nem lesz. De használhatsz kenyérpirítót is, ha nincs sok időd.
2. Válaszd ki kedvenc krémed, és kend a kenyérszeletekre, én a mogyoróvajat, a krémsajtot és a csokoládékrémet választottam.
3. Add hozzá kedvenc feltéteid! Én ezeket használtam:
- alma, bogyós gyümölcsök és müzli a mogyoróvajas pirítóshoz;
- sonka, retek, dió és mandula a krémsajtos pirítóshoz;
- színes szóróanyag, banán és mandula a csokoládés pirítóshoz;

Egy bögre tejjel, kávéval vagy a kedvenc friss gyümölcsünkkel tálaljuk.

Parmezános-petrezselymes krumpli

Hozzávalók:

• 6 közepes krumpli;
• 2 l víz;
• 2 evőkanál só;
• 3 teáskanál szárított petrezselyem;
• 100 g reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A krumplit megmossuk és meghámozzuk, és egyenként 6 szeletre vágjuk.
2. Ezután egy órán át sós vízben hagyjuk (1 evőkanál só 1 liter vízhez), hogy éppen annyi sót nyerjenek, amennyi a legfinomabb ízhez és a ropogós héjhoz szükséges.
3. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, szórjuk meg szárított petrezselyemmel, és süssük 45 percig 200 °C-on.
4. Amikor a krumpli már majdnem kész, vegyük ki a sütőből, szórjuk meg reszelt parmezán sajttal, és hagyjuk az előmelegített sütőben további 10 percig.

Szeretsz gyors és finom receptekkel kísérletezni? További inspirációért kattints!