Vásárlásodra most 8 000 Ft vagy 30 000 Ft kedvezmény | Spórolj most →
1 750 Ft nekedRegisztrációBejelentkezésKosárMenu

Visszafogott, de hatásos: A skandináv stílus egyedi varázsa

Az északi országok letisztult stílusukkal, a természet szeretetével
és visszafogott színhasználatukkal
megreformálták a design világát.
A kevesebb több elve náluk úgy érvényesül, hogy közben belső tereik
békét és harmóniát sugároznak. Közel áll hozzád a letisztult formavilág? Akkor a skandináv stílust imádni fogod. Az elegancia és a barátságos hangulat e kombinációja soha nem megy ki a divatból.

1

A skandináv stílusról

Az érintetlen északi táj hűse és a kandalló hangulata ihlette
a skandináv stílust. Évek óta ott van a lakberendezési trendek élvonalában, és eszében sincs lelépni a képzeletbeli dobogóról.

A természetes anyagok, a letisztult vonalvezetés és a visszafogott színárnyalatok szépsége sosem megy ki a divatból.

2

Harmonikus hangolás

Kövesd a 60-30-10 szabályt! A belső tér színeinek eloszlására létezik egy nagyjából ideális arányszám. Az uralkodó színnek amely a szoba mintegy 60%-ában jelenik meg, semlegesebb vagy tompább árnyalatúnak kell lennie, hogy pihentesse a szemet.

A második szín 30%-ban jelenik meg. Ehhez már választhatsz határozottabb színt. Végül jöhet a hab a tortára, a harmadik szín, ami csak 10%-ban tűnik fel, de nyugodtan lehet merészebb árnyalat.

3

Összpontosíts az anyagokra

A természet és a modern stílus szerelmesei is imádják a skandináv belső tereket, melyekben gyakran kombinálják a rusztikus faelemeket, a rattant vagy a gyapjút a tökéletesen sima felületekkel.

Az eredmény egy hangulatos és elegáns hely, ahol egyszerűen jó érzés létezni. Fonott kosarakkal, szobanövényekkel, és egy-egy színesebb kiegészítővel teheted még szerethetőbbé a fekete-fehér árnyalatokkal berendezett skandináv stílusú belső teret.

4

Melyik szobához illik?

A skandináv stílus nemcsak minden helyiségbe, de a legtöbb életmódhoz is illik. Függetlenül attól, hogy egy kis bérlakásban vagy egy nagy kertesházban élsz, a leegyszerűsített formák és a letisztult vonalak minden helyiségben jól mutatnak.

A bútorok és dekorációk elegáns, tágas és időtálló kialakításával lehetővé teheted, hogy minőségi alapot teremts, akár néhány négyzetméteren is. Ezután már csak néhány stílusos darabra lesz szükséged a tökéletes otthon berendezéséhez!