Mit szólnál egy finom borhoz buborékokkal, gyümölcsökkel és virágokkal megkoronázva? A prosecco az olaszországi Friuli-Venezia Giulia tartományból származik, és rengeteg lehetőséget rejt, mint koktélalapanyag. Íme néhány hűsítő ötlet a nyárra!
Első italötletünk tele van imádnivaló friss eperrel! Nagyon dekoratív, és csak néhány alapanyagra van szükséged, amelyet beleöntesz egy jéggel teli borospohárba, eperrel díszíted és kész is vagy. A vendégek el lesznek ragadtatva.
Mire lesz szükséged?
• 50 ml gin (Gordon's Pink)
• 50 ml citromos limonádé
• 25 ml prosecco
• eper a díszítéshez
• jégkocka
Hogyan készül?
1. Tölts meg egy nagy borospoharat jéggel!
2. Add hozzá a gint, limonádét és proseccot!
3. Végül díszítsd apróra vágott eperrel!
Egy szuperizgalmas koktél egzotikus és illatos gyümölcsökkel.
Mire lesz szükséged?
• 20 ml Cointreau
• 100 ml prosecco
• fél passiógyümölcs
• jégkocka
Hogyan készítsd?
1. Tegyél jégkockákat egy alacsony pohárba!
2. Add hozzá a Cointreau-t, a proseccót, és vájd bele a passiógyümölcs felét!
Az italok mellé készíts finom csemegét is! Néhány szendvicsnek, vagy tapasnak és zöldségválogatásnak biztosan örülni fognak. A proseccos italokhoz mi lehetne jobb választás, mint ropogós grissini rudacskák prosciuttoba tekerve? Ehhez egy finom mártogatós avokádóból, friss paradicsom és apróra vágott sajt dukál. Mindez egy vágódeszkán tálalva igazi autentikus élmény lesz!
Ha valami édessel is meglepnéd a többieket, készíts aranyos cupcakeket vagy egy mini pavlova desszertet!
Grissini prosciuttoval és avokádó mártással
• Grissini pálcák
• minőségi prosciutto
• 1 avokádó
• 1 újhagyma
• 2 koktélparadicsom
• 60 g krémsajt
• só, bors
• koriander
• mogyoró a díszítéshez
Hogyan készül?
1. Tekerd körbe a grissiniket sonkával!
2. Tedd az avokádót, a krémsajtot, valamint ízlés szerinti sót és borsot egy magas edénybe!
3. Keverd össze botmixerrel!
4. Ezután add hozzá a finomra vágott újhagymát!
5. Vágd apróra a paradicsomot és keverd az avokádókrémhez!
Tedd az egészet egy dekoratív tálba, és díszítsd korianderrel és apróra vágott mogyoróval! Élvezzétek az estét!